​DITA NDËRKOMBËTARE E RINISË

Dita Ndërkombëtare e Rinisë organizohet më 12 gusht të çdo viti. Ajo është caktuar nga Kombet e Bashkuara në vitin 1999 me miratimin e rezolutës 54/120.

Kjo ditë është menduar si një mundësi për qeveritë dhe të tjerët për të tërhequr vëmendjen për çështjet rinore në mbarë botën.

Koncerte, seminare, ngjarje kulturore, që përfshijnë zyrtarë dhe takime kombëtare dhe lokale qeveritare dhe organizatat rinore zhvillohen në botë në nder të Ditës Ndërkombëtare të Rinisë.

Çdo vit, Kombet e Bashkuara vendosin një temë që është e rëndësishme për të gjitha komunitetet globale dhe qytetarët.

Së bashku me temën, sfidat e tjera – ndryshimi i klimës, kujdesi shëndetësor, përfshirja sociale dhe ruajtja e biodiversitetit – trajtohen gjithashtu.