Çmimi "Global i Mësuesit" është një çmim që vlerëson arritjet në këtë profesion. Kandidatët zgjidhen nga një panel ndërkombëtar i mësuesve, ekspertëve të arsimit, zyrtarë publikë, sipërmarrës dhe drejtues nga arti dhe shkenca. Një mësuese nga shteti i Merilendit fitoi një...
Filmi “Zgjoi”me regji të Blerta Bashollit ka marrë çmimin “Die Tilda”, në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Braunshvajg të Gjermanisë. Kjo u bë e ditur nëpërmjet një postimi në Facebook të faqes zyrtare të filmit. Tutje bëhet e ditur se...
Për hir të një karriere dhe popullaritetit, famës, parave, ambicies, shumë aktorë dhe këngëtarë janë gati të heqin dorë nga lumturia familjare dhe martesa. Ka të tjerë që kanë hequr dorë nga gjithçka për t`iu përkushtuar familjes dhe sidomos fëmijëve....
  Shemseddin Sami, ose Sami Frashëri, nuk është vetëm ideolog i shquar i Lëvizjes Kombëtare Shqiptare, por edhe një poliglot që dinte plot tetë gjuhë të huaja. Madje, Sami Frashëri është shkrimtari që shkroi romanin e parë në historinë e letërsisë...
Aktorja Yllka Gashi ka marrë çmimin për aktoren me të mirë, për portretizimin e Fahrije Hotit bë Festivalin spanjoll “Seminci”. Gashi ka deklaruar se ka qenë një nder i jetës të luajë rolin e Fahrije Hotit gjatë pranimit të çmimit,...
Banorët e Krujës do të kenë shumë shpejt një sallë koncertesh në Pallatin e Kulturës, sipas të gjitha standardeve bashkëkohore. Pas dëmtimeve nga tërmeti, salla e koncerteve në Pallatin e Kulturës po rindërtohet tashmë me kushte më të mira për...
Filmi “Zgjoi” i regjisores Blerta Basholli e ka fituar edhe një çmim, kësaj radhe në Festivalin e Filmit në Varshavë. “’Zgjoi’ shpërblehet në Festivalin e Filmi në Varshavë”, ka njoftuar Basholli në Facebook. “Ka fituar Çmimin kryesor të garës ndërkombëtare si...
  “Kodi Ndërkombëtar i Sinjaleve” daton shumë herët, qysh në 1855 kur u hartua drafti i parë nga Bordi Britanik i Tregtisë të cilët duke konsideruar zhvillimet teknologjike të kohës e panë “Librin e Sinjaleve Detare” si një sistem të...
Çmimi Nobel në Letërsi për vitin 2021 iu dha shkrimtarit tanzanian, Abdulrazak Gurnah  “për depërtimin e tij të pakompromis dhe të dhembshur në efektet e kolonializmit dhe fatin e refugjatit në hendekun midis kulturave dhe kontinenteve”, njoftoi Akademia Suedeze. Gurnah, i...
  Për ndihmën ndaj të tjerëve: “Ajo që ka rëndësi në jetë nuk është thjesht fakti që kemi jetuar. Eshtë ndryshimi që kemi bërë në jetët e të tjerëve, që do të përcaktojë rëndësinë e jetës që ne kemi bërë”. Për...