Në Stankaj të Rugovës po mbahen lojërat tradicionale Rugova 2021. Organizimit të sivjetmë iu përgjigjën shumë qytetarë e dashamirës të këtyre lojërave teksa pjesëmarrës është edhe kryetari i Pejës Gazmend Muhaxhiri. Në këtë edicion janë paraparë të zhvillohen lojërat në 7...
Pas përfundimit të edicionit të 20-të të DokuFest, ka reaguar Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku, me ç’rast ai është shprehur se përmes këtij edicioni është pasqyruar rrugëtimi i gjatë, i nisur fillimisht si përpjekje për revitalizimin...
  Shemseddin Sami, ose Sami Frashëri, nuk është vetëm ideolog i shquar i Lëvizjes Kombëtare Shqiptare, por edhe një poliglot që dinte plot tetë gjuhë të huaja. Madje, Sami Frashëri është shkrimtari që shkroi romanin e parë në historinë e letërsisë...
Filmi “Zgjoi”me regji të Blerta Bashollit ka marrë çmimin “Die Tilda”, në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Braunshvajg të Gjermanisë. Kjo u bë e ditur nëpërmjet një postimi në Facebook të faqes zyrtare të filmit. Tutje bëhet e ditur se...
“Duhet të bëni kujdes prej librave, çfarë është brenda tyre, fjalët, kanë fuqinë të na ndryshojnë” ― Cassandra Clare “Mos lexoni siç bëjnë fëmijët, për t’u zbavitur apo siç bëjnë ambiciozët për të mësuar. Jo, lexoni që të jetoni.” ― Gustave Flaubert “Nëse...
Suksesi i sportistëve dhe artistëve nga Kosova, ka bërë që Republika e Kosovës të paraqitet me sukses dhe pranohet edhe aty ku nuk njihet nga politika, madje edhe në shtete si Rusia. Pesë vite pasi flamuri i Republikës së Kosovës...
Analiza e parë gjithëpërfshirëse shkencore e blloqeve prej guri impozant në Stonehenge zbuloi sekretin e rezistencës së madhe ndaj motit Shkencëtarët studiuan mostrat kryesore nga një prej sarseni, Guri 58, të marra gjatë punës konservuese në vitet ’50 të shekullit...
Lista e dhjetë letrave më romantike të dashurisë të shkruara nga meshkujt së bashku me disa pjesë të veçanta prej tyre. 1.Letra e Ernest Hemingway për Marlene Dietrich “Nuk mund të ta them dot, sesa herë hidhja krahët e mi rreth...
U lind në Prizren (1950). Shkollimin fillor dhe të mesëm i kreu në vendlindje, ndërsa studimet në arkeologji në Universitetin e Beogradit (1972). Magjistroi në Universitetin e Beogradit (1979) dhe doktoroi në Universitetin e Prishtinës (1990). Ishte Shkencëtare Vizitore...
  Marina Vitaglione ka përdorur një teknikë tradicionale fotografike për të prodhuar imazhe të ndotjes së ajrit në Londër. Duke punuar së bashku me shkencëtarët nga Rrjeti i Cilësisë së Ajrit në Londër, pjesë e Imperial College London (ICL), Marinës iu...