Vermoshi është pjesë e Njësisë Administrative Kelmend, brenda kufirit të Parkut të Alpeve dhe aksesohet nëpërmjet Tamarës me rrugë automobilistike. Ky fshat karakterizohet nga arkitektura tipike e malësisë së Kelmendit. Banesat janë të shpërndara dhe aktualisht nuk ka një qendër...
Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka ndarë 330,000.00 Euro për trajnimin e 400 nxënësve në sportin e skijimit. Për realizimin e aktiviteteve sportivo-edukative, përmes së cilave promovohen benefitet e aktivitetit fizik dhe kapacitetet e  Republikës së Kosovës për...
Në Qendren Klinike dhe Universitare të Kosovës janë operuar 10 fëmijë me probleme në zemër. Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës ka njoftuar se një ekip i mjekëve kardiokirurgë dhe kardiologë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Italia,...

Sot eklipsi i plotë diellor

0
Eklipsi i plotë diellor për këtë vit do të ndodhë sot (4 Dhjetor) dhe mund të jetë i dallueshëm për të gjithë ata që jetojnë në jug të globit. Ky fenomen qiellor do të jetë i mundur të shihet në...
Tetë ndërmarrje të vogla dhe të mesme të turizmit nga Kosova po marrin pjesë në Panairin e Turizmit në Izmir “Travel Turkey Izmir”. Panairi ka mirëpritur këtë javë në Izmir të Turqisë dy hotele dhe gjashtë operatorë turistik nga Kosova. Pjesëmarrja...
Sportet luhen në të gjithë botën, qoftë si hobi, karrierë, apo pjesë e regjimit të fitnesit. Lojëra të ndryshme kanë rritur popullaritetin duke u ndjekur nga e gjithë bota. Rregullat dhe karakteristikat e këtyre lojërave janë dinamike dhe drejtohen...
Revista e njohur “Forbes” i ka kushtuar një shkrim 5 vendeve më të bukura të Ballkanit ku ndër të tjera flitet dhe për Valbonën. Natyra dhe terreni malor i Valbonës krahasohet me Zvicrën në këtë shkrim. “Majat e larta që shihen...
Pavarësisht se është në madhësinë e një kokrre kripe, një kamerë e re mikroskopike mund të kapë imazhe të qarta, me ngjyra të plota në të njëjtin nivel me lentet normale që janë 500,000 herë më të mëdha. Pajisja optike...
Shqiptarët po korrin suksese të mëdha në sport, art, kulturë dhe në shumë fusha të tjera. E Gjergj Shashka, nga Vlora është projektuesi i makinës elektrike “Hummer EV”, të cilin e prezantoi dhe testoi edhe presidenti i Shteteve të Bashkuara...
Duket si një veturë normale, por taksia e bardhë nuk ka njeri që e drejton atë, por ajo komunikon me klientët në mënyrë dixhitale për të marrë udhëzime dhe për të marrë pagesën. Pekini miratoi këtë javë taksitë e tij...