ARTIKUJT E FUNDIT

Terapia me dritë infra të kuqe, një qasje e re ndaj demencës

0
Shkencëtarët nga Mbretëria e Bashkuar së fundmi përfunduan një studim pilot duke përdorur një helmetë të projektuar posaçërisht, e cila lëshon dritë infra të kuqe. Ata testuan helmetën te njerëzit...

Panoramë mahnitëse në shpellat nënujore të Viroit

0
Zhytja në shpella nuk është një sport popullor në Shqipëri, megjithëse ka disa shpella të mbushura me ujë të cilat mund t’i eksplorojnë zhytësit. Viroi, Skotinia dhe Petraniku janë tre...

150,000 euro nga Zvicra për studentët kosovarë

0
Nënshkruhet marrëveshja mes Kosovës dhe Zvicrës, 150’000 euro e cila do t ‘u mundësojë studentëve kosovarë të përfitojnë njohuri dhe përvojë zvicerane në këtë fushë. Zvicra edhe një herë ka...

Liqenet akullnajore në malin e Valamarës, bukuri që prekin qellin

0
Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit publikoi pamje të mrekullisë malore të trevës Pogradec, Gramsh dhe Korçë. “Të sigurtë që i keni parë gjithë bukuritë e Pogradecit? Janë të pafundme  Dhjetëra...

A është e shëndetshme të pini çaj jeshil para gjumit?

0
Ndërsa shumë preferojnë të pinë çaj tradicional, një pjesë e njerëzve janë të prirur të konsumojnë çaj jeshil. Kjo është për shkak të numrit të përfitimeve shëndetësore nga konsumimi...

Raketa ‘miqësore’ me mjedisin po ndërtohet në Skoci

0
Orbex Prime konsiderohet si raketa më miqësore me mjedisin në botë. Duke prodhuar deri në 96 për qind më pak emetime sesa automjetet me lëndë djegëse, raketa është projektuar...