Vermoshi është pjesë e Njësisë Administrative Kelmend, brenda kufirit të Parkut të Alpeve dhe aksesohet nëpërmjet Tamarës me rrugë automobilistike. Ky fshat karakterizohet nga arkitektura tipike e malësisë së Kelmendit. Banesat janë të shpërndara dhe aktualisht nuk ka një qendër...
Tetë ndërmarrje të vogla dhe të mesme të turizmit nga Kosova po marrin pjesë në Panairin e Turizmit në Izmir “Travel Turkey Izmir”. Panairi ka mirëpritur këtë javë në Izmir të Turqisë dy hotele dhe gjashtë operatorë turistik nga Kosova. Pjesëmarrja...
Revista e njohur “Forbes” i ka kushtuar një shkrim 5 vendeve më të bukura të Ballkanit ku ndër të tjera flitet dhe për Valbonën. Natyra dhe terreni malor i Valbonës krahasohet me Zvicrën në këtë shkrim. “Majat e larta që shihen...
Uji mbulon 70 për qind të planetit tonë, dhe sipas Administratës Kombëtare të Oqeanit dhe Atmosferës së SHBA-së, më shumë se 80 për qind e oqeanit tonë është i pavëzhguar dhe i paeksploruar. Atëherë ka kuptim që të udhëtosh...
Për të apasionuarit pas natyrës Maja e Murgës është kthyer vitet e fundit në një destinacion turistik. Kryeministri Edi Rama publikoi sot pamje nga ngjitja e një grupi të apasionuarish në Majën e Murgës, të cilët kanë shijuar bukuritë mbi...
Dizajneri Agi Haxhimurati i cili merret me brandimin e industrive të ndryshme, kësaj radhe është marrë me një projekt të rëndësishëm i cili  ka të bëjë me brandimin e hotelit gjerman “Van Bebber”, i hapur që në vitin 1783 në qytetin e...
  Rrapi i Libohovës është një trung (dru) rrapi i cili gjendet në qendër të qytetit të Libohovës të rrethit të Gjirokastrës. Rrapi i Libohovës është i shekullit të XVI. Historia e këtij rrapi shekullor vjen nga një berber i cili...
Shumë shpejt turistët në Amsterdam do të shohin një mjet lundrues, me përmasat e një makine të vogël, që vetëdrejtohet dhe që kalon në heshtje në kanalet e qytetit, duke transportuar pasagjerë ose mallra. Bëhet fjalë për varkën-robot, një mjet...
Zhytja në shpella nuk është një sport popullor në Shqipëri, megjithëse ka disa shpella të mbushura me ujë të cilat mund t’i eksplorojnë zhytësit. Viroi, Skotinia dhe Petraniku janë tre shpella nënujore të vendosura në liqenin e Viroit, të cilat...
Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit publikoi pamje të mrekullisë malore të trevës Pogradec, Gramsh dhe Korçë. “Të sigurtë që i keni parë gjithë bukuritë e Pogradecit? Janë të pafundme  Dhjetëra liqene akullnajore i gjeni në malin e Valamarës që bashkon...