E diel, 1 Gusht, 2021
Në një kohë kur është përhapur gjerësisht pasiguria digjitale, rezulton se mënyra më e vjetër dhe më e thjeshtë e riparimit të kompjuterit, fikja dhe rindezja e tij, mund të pengojnë hakerët që të vjedhin të dhënat nga telefonat...
Telefoni më i përdorur i një periudhe, Nokia 6310, ende ruan vendin e tij në kujtime, edhe pas viteve të heqjes nga tregu. HMD Global, e cila ka licencën për këtë telefon legjendar, ka lëshuar versionin modern të telefonit. Sipas lajmeve...
Pandemia e covid-19, përveçse gjunjëzoi sistemet më të zhvilluara shëndetësore rreth botës, i dha goditje fatale një bizneseve e industrive të ndryshme. E megjithatë jo të gjithë mund të ankohen. Zhvendosja e shpejtë drejt digjitalizimit për shkak të koronavirusit krijoi kushtet...
Rrjeti social Instagram ka dyfishuar gjatësinë e mëparshme të klipeve te Instagram Reels. Përdoruesit e Instagram Reels tani mund të regjistrojnë dhe postojnë një klip deri në 60 sekonda, ndërsa më parë gjatësia ishte e kufizuar në 30 sekonda. Kujtojmë, Instagram...
Ka disa përjashtime të dukshme. Meksikanët, ekuadorianët, bolivianët dhe argjentinasit të gjithë kanë gjëra të mira për të thënë në lidhje me iPhone sesa brazilianët, të cilët e duan Android-in. SHBA-të janë shumë pak në favor të Android gjithashtu. Nga ana...
Amazon po “punëson” një monedhë digjitale dhe produkt blockchain për ekipin e saj të pagesave, sipas një liste të re të punës. Raportuar së pari nga Insider, gjiganti i tregtisë elektronike po kërkon një udhëheqës me përvojë për të zhvilluar...
Rutinat Alexa tani mund të ndërmerren, duke përdorur fraza të shumta të personalizuara, duke e bërë më të lehtë për të gjithë në një familje që të fillojnë automatizimet e shtëpive pa pasur nevojë të mbajnë mend formulimin e...
Një numër në rritje kompanish po zhvillojnë produkte që kanë në qendër mbrotjen e mjedisit.  Pajisja e quajtur Chipolo punon duke përdorur teknologjinë Bluetooth, ajo ndihmon në gjetjen e sendit të humbur, i cili nis të tingëllojë kur ju shtypni...
Hulumtuesit e Universitetit të Cyrihut, kanë krijuar një algoritëm që i ka mundësuar fluturakes pa pilot (dron), që përmes inteligjencës artificiale të fitojë karshi dy pilotëve (njerëz) në një garë eksperimentale. Deri së fundmi, nuk do ta kishit menduar që...
Instagram ka qenë në gjendje të përkthejë tekstin në postime dhe përshkrime që nga viti 2016, dhe tani ka marrë një mundësi tjetër të ngjashme. Instagram u ka ofruar përdoruesve mundësinë e përkthimit automatik të tekstit si pjesë e ‘storyes’....