Realiteti virtual është bërë i zakonshëm në lojërat online, por po përdoret gjithashtu në një fushë tjetër, meditimin. Nëpërmjet një aplikacioni të ri të realitetit virtual, i quajtur “Tripp” synohet që njerëzit të mund të gjejnë një mënyrë për...
Pavarësisht se është në madhësinë e një kokrre kripe, një kamerë e re mikroskopike mund të kapë imazhe të qarta, me ngjyra të plota në të njëjtin nivel me lentet normale që janë 500,000 herë më të mëdha. Pajisja optike...
Shqiptarët po korrin suksese të mëdha në sport, art, kulturë dhe në shumë fusha të tjera. E Gjergj Shashka, nga Vlora është projektuesi i makinës elektrike “Hummer EV”, të cilin e prezantoi dhe testoi edhe presidenti i Shteteve të Bashkuara...
Duket si një veturë normale, por taksia e bardhë nuk ka njeri që e drejton atë, por ajo komunikon me klientët në mënyrë dixhitale për të marrë udhëzime dhe për të marrë pagesën. Pekini miratoi këtë javë taksitë e tij...
Një anije kozmike është nisur në një mision për të testuar teknologjinë që një ditë mund të largojë një asteroid të rrezikshëm me qëllim të ndryshimit të kahjes së tij. Misioni Dart i NASA-s dëshiron të shohë se sa e...
Shumica e shoferëve dhe pasagjerëve i mbushin telefonat në veturë, e sidomos në udhëtime të gjata. Megjithatë, ekspertët thonë se ky zakon gjatë udhëtimit me veturë është në fakt një nga gabimet më të këqija që mund ta bëni. Por...
Elektrifikimi i mjeteve udhëtuese përkatësisht i industrisë së automobilave po merr ritëm duke lënë gjurmë. Kjo dëshmohet edhe nga Rolls-Royce, kompania që duket se po bën hapa drejt procesit të elektrifikimit të industrisë së aviacionit. Aeroplani me bateri i Rolls-Royce...
Një nga modelet e kompjuterit të parë, i krijuar nga themeluesit e Apple, u shit në ankand në SHBA. Kompjuteri Apple-1 u krijua në 1976 nga Steve Jobs, Steve Wozniak dhe disa njerëz të tjerë. Një nga modelet e...
Në Hënë ka oksigjen të mjaftueshëm për 100,000 vitet e ardhshme, thonë shkencëtarët. Problemi është se oksigjeni nuk është në formë të gaztë, si në Tokë, por është i bllokuar brenda një shtrese shkëmbi dhe pluhuri të imët që...
Superkompjuteri i prodhimit japonez "Fugaku" u shpall edhe një herë kompjuteri më i shpejtë në botë në listën TOP500, me një shpejtësi përpunimi të më shumë se 440 kuadrilionë operacione në sekondë. Në TOP500, përzgjedhja e superkompjuterëve më të shpejtë...