Gjatë pjesëmarrjes në 30-vjetorin e shkollës shqipe të mësimit plotësues në Zvicër Ministrja Nagavci prezantoi edhe tekstin e përbashkët fitues për Diasporën “Gjuha shqipe dhe kultura shqiptare”, niveli I, ndërsa tha se Kosova dhe Shqipëria do të vazhdojnë punën...
  Thonë se një i arsimuar është i edukuar, por sa e vërtetë është kjo? Edukimi dhe arsimi qëndrojnë pranë, por nuk janë e njëjta gjë. Ato janë dy elemente tepër të rëndësishme në zhvillimin e shoqërisë. Të dyja ndikojnë në...
  Në kuadër të aktiviteteve për shënimin e vitin 2021 si vit Ndërkombëtar i Shpellave dhe Karstit, Unioni Ndërkombëtarë i Speleologjisë së Mesdheut ka publikuar monografinë “Speleomedit - Pamje panoramike e shpellave dhe karstit të vendeve të Mesdheut”, që përfshinë...
  Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit lanson programin për punë praktike për studentët e Universitetit të Prishtinës ‘Hasan Prishtina’. “Kjo iniciativë ka për qëllim avancimin e studentëve në programet që lidhen me fushëveprimin e MKRS-së si përkushtim institucional për të...
Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar rezultatet e Anketës së Fuqisë Punëtore (AFP), për tremujorin e parë (TM1) 2021. Sipas rezultateve, dy të tretat e popullsisë në Kosovë janë popullsi në moshë pune, ku përfshihen moshat 15-64 vjeçare. Në...
Ministri i Financave, Hekuran Murati ka njoftuar se sot është bërë pagesa e shtesave për fëmijë për gjithsej 16,001 pranuese. Murati ka shkruar në Facebook se 831 aplikuese kanë pasur të dhëna të pasakta, andaj përmes eKosova do të njoftohen...
Dhjetëra aktivistë nga shoqëria civile dhe qytetarë protestuan para Ministrisë së Drejtësisë, pas rastit të fundit në Ferizaj ku vdiq një 18 vjeçare, e cila dyshohet se është vrarë.Policia e Kosovës deri më tani ka arrestuar 2 persona të...
Qendra Kosovare për Studime Gjinore ka thirrur protestë pas vrasjes së 18-vjeçares në Ferizaj. Në thirrjen e protestës nga kjo qendër thuhet se ky rast i femicidit, është përveç që është duke e shpërfaqur mendësinë dhunuese patriarkale, është tregues i...
Aktiviteti i zhvilluar ia mundësoi sot që nën tingujt e muzikës fëmijët me nevoja të veçanata me brusha në dorë t’i shprehin atësitë për të pikturuar. Që sipas oranizatorëve kishte efekt shumë të mirë. Enxhi Bicurri përfaqsuese e organizatës “Be Traning...
Kina tani do të lejojë që çiftet të kenë ligjërisht një fëmijë të tretë, përderisa kërkon të frenojë një krizë demografike që mund të kërcënojë shpresat e saj për rritjen e prosperitetit dhe ndikimin global. Legjislatura ceremoniale të premten ndryshoi...