Zhvillohen aktivitete për fëmijët me nevoja të veçanta në Prishtinë

Aktiviteti i zhvilluar ia mundësoi sot që nën tingujt e muzikës fëmijët me nevoja të veçanata me brusha në dorë t’i shprehin atësitë për të pikturuar.

Që sipas oranizatorëve kishte efekt shumë të mirë.

Enxhi Bicurri përfaqsuese e organizatës “Be Traning Center”, shpjegon që femijët që erdhen ju ndryshoi gjendje emocionale për të mirë.

Për përkrahsitë të ksaj ideje këta femijë janë mirësi për të gjithë.

Edhe prindërit janë të kënaqur por se kërkojnë më shumë aktivitete të tilla, por që sipas tyre këto aktivitete duhet të vazhdojnë edhe në të ardhmen në mënyrë që ata të socializohen.

Deputeti i Kuvendit të Kosovës, Fitim Uka, beson që do bëhet më shumë për këtë kategori të fëmijëve sesa që është bërë deri tani dhe sipas tij qeveria aktuale ka planin për mbështetje të fëmijëve me nevoja të veçanta.

Pikturat e realizuara sot organizatorët kanë në plan ti qesin në shitje në mënyrë që parat e fituara t’i dhurojnë për këta fëmijë.