Sekreti qëndron në teknikën e ashtuquajtur të Pinguinit. Kjo metodë vërtet ka sukses, thonë shkencëtarët gjermanë, duke shpjeguar që torzoja anohet përpara dhe kështu rëndesën e hedh në këmbën e përparme. Përballë periudhave të mëtejshme të motit të ftohtë që po...
Vermoshi është pjesë e Njësisë Administrative Kelmend, brenda kufirit të Parkut të Alpeve dhe aksesohet nëpërmjet Tamarës me rrugë automobilistike. Ky fshat karakterizohet nga arkitektura tipike e malësisë së Kelmendit. Banesat janë të shpërndara dhe aktualisht nuk ka një qendër...
Dhimbja e dhëmbit është padyshim një nga dhimbjet më të këqija që mund të ndjeni. Gjëja më e keqe është se mund të keni dhimbje gjatë natës dhe nuk mund të shkoni te dentisti. Sidoqoftë, ka disa zgjidhje natyrale...
Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka ndarë 330,000.00 Euro për trajnimin e 400 nxënësve në sportin e skijimit. Për realizimin e aktiviteteve sportivo-edukative, përmes së cilave promovohen benefitet e aktivitetit fizik dhe kapacitetet e  Republikës së Kosovës për...
Realiteti virtual është bërë i zakonshëm në lojërat online, por po përdoret gjithashtu në një fushë tjetër, meditimin. Nëpërmjet një aplikacioni të ri të realitetit virtual, i quajtur “Tripp” synohet që njerëzit të mund të gjejnë një mënyrë për...
Duhanpirësit dhe ata që e kanë lënë duhanin, por që ende kanë nikotinë në sistemin e tyre, nëse hanë shumë brokoli dhe perime të tjera të familjes kruçifere, mund të kenë më pak gjasa se duhanpirësit e tjerë të...
Stresi shfaqet në më shumë se një mënyrë. Manifestimet mendore të këtij emocioni janë të njohura, por manifestimet fizike shpesh harrohen. “Ka një sërë simptomash fizike që lidhen me stresin, ku shumica e njerëzve mund të mos e kuptojnë se...
Lija shihet kryesisht si një sëmundje e fëmijërisë, e cila zakonisht është e padëmshme, por mund të shkaktojë probleme më serioze nëse të rriturit preken nga ajo. Ajo është një sëmundje virale që bën që të sëmurët të shpërthejnë në...
Në Qendren Klinike dhe Universitare të Kosovës janë operuar 10 fëmijë me probleme në zemër. Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës ka njoftuar se një ekip i mjekëve kardiokirurgë dhe kardiologë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Italia,...
  Duart dhe këmbët e ftohta janë një reagim normal i trupit kur ekspozohen ndaj temperaturave të ulëta. Por nëse duart tuaja janë të ftohta edhe kur ka një ulje të moderuar të temperaturës, atëherë mund të keni disa nga sa...