Në Ministrinë e Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë së Veriut, ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj u prit nga homologia e tij, Radmila Shekerinska-Jankovska, me nderimet më të larta ushtarake. Më pas, të dy ministrat zhvilluan takimin sy më sy, për...
Është nënshkruar “Marrëveshja për ndihmë juridike në çështjet civile” ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut, këtë të mërkurë. “Sot me 25 gusht 2021, në ambientet e Ministrisë së Drejtësisë, Ministrja e Drejtësisë znj. Albulena Haxhiu dhe...
Sot mbushen 20 vjet që nga nënshkrimi Marrëveshjes Kornizë të Ohrit në mes shqiptarëve dhe maqedonasve për raporte të reja shoqëroro-politike dhe ndërtimin e mëtutjeshëm të shtetit. Kjo marrëveshje u bë me asistimin e Bashkësisë Ndërkombëtare pas një konflikti të...
Në kuadër të aktiviteteve për shënimin e “100 vjetorit – Hasan Prishtina Kryeministër i Shqipërisë”, në Shkup u mbajt sot tribuna tematike “Kauzat shqiptare – para dhe pas Hasan Prishtinës”, organizuar nga Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të...
Mbledhja e përbashkët e Qeverisë së Kosovës dhe asaj të Maqedonisë së Veriut pritet të mbahet këtë verë. Për këtë mbledhje po kërkohet që të ketë përgatitje të mirë dhe agjendë të qartë nga ana e dy qeverive. Zëvendëskryeministri i...