Një studim tregoi se mungesa e gjumit dëmton trurin e fëmijëve. Ekspertët shikuan efektet e një kohe të gjatë për të tundur kokën, zgjimin shpesh, frymëmarrjen jonormale gjatë shtratit dhe kohëzgjatjen më të shkurtër të gjumit. Ata zbuluan se të gjitha...
Nëse po vini re një rritje të frikës, stresit dhe shqetësimit tek fëmijët, mund të pyesni nëse bëhet fjalë për çrregullimin e ankthit. Të jesh në gjendje të identifikosh shenjat dhe simptomat është një hap i parë kritik për...
  Shpeshherë prindërit ose kujdestari/ja ballafaqohen me një situatë të sikletshme kur vjen koha për të ushqyer fëmijën. Ndodh që fëmija ha një ushqim të vetëm, ose sasi shumë të vogla të tij dhe kjo bën që prindi ose kujdestari/ja...
Bullizmin e hasim në 3 lloje të abuzimit: Emocional, verbal dhe fizik. Është një femomen që mund të ndodhë në shkollë, në punë, në shtëpi, në internet dhe kudo tjetër. Pikologia Anisa Asllanaj sjellë disa këshilla se si mund...
Interneti është një rrjet global i kompjuterave të lidhur që janë në gjendje të komunikojnë nëpërmjet kabllove, linjave telefonike dhe satelitëve. Lidhja me internet ju mundëson për të transmetuar dhe shpërndarë informacione, të cilat mund të jenë në formë...
Motivimi drejt librit është një prej rrugëtimeve të tij. Kur fillon ta përshkruash, nuk kthehesh dot më mbrapsht. Është një kënaqësi, që kërkon ta kesh me vete deri në fund të jetës. Ndaj, ka vlerë të këmbëngulni t’i njihni...
Një sondazh nga Shoqëria Psikologjike Britanike (BPS) ka zbuluar se më shumë se tre të katërtat e prindërve të fëmijëve të shkollës fillore mendojnë se koha e lojës është e rëndësishme sa fëmijët e tyre të arrijnë rezultate pozitive...
Ajo ishte një grua pasionante, e cila do të futej në histori për mënyrën e zgjedhur në nivelin e një metode, në funksion të edukimit të fëmijëve. Quhej Maria Montessori, gruaja që u bë një nga edukatoret e fëmijëve më...
  Një nga gjërat pozitive që kemi bërë këto kohë bllokimi, ka qenë kalimi i kohës me familjen. Për t’u siguruar që të lidheni më shumë me fëmijët tuaj, duhet të keni të paktën një vakt të ditës së bashku...
Kur nxënës të përfundojë një cikël shkollor, ai duhet të ketë përvetësuar të gjitha vlerat njerëzore dhe të jetë i gatshëm për tu përballur me jetën reale. Arsimi i bazuar në vlera njerëzore luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin...