Wednesday, October 4, 2023
Kur ti, një anëtar familjeje ose një njeri tjetër që ju e doni me gjithe zemër, diagnostikohet me kancer, kjo për ju mund të jetë një nga çastet më të hidhura të jetës. Në këtë moment në kokën tuaj...
Gjashtë këshilla se si të flasim me fëmijë rreth koronavirusit Shumë fëmijë janë të shqetësuar dhe kanë frikë nga koronavirusi, veçanërisht kur shkollat dhe kopshtet janë mbyllur. Ata pyesin nëse mund të sëmuren apo si mund t’i shmangen virusit. Është...
Çrregullimi i spektrit të autizmit është një çrregullim kompleks që karakterizohet nga dëmtime sociale, vështirësi në komunikim dhe modele sjelljeje të përsëritura dhe stereotipike. Shkaqet e Autizmit Shkaqet e autizmit mbeten ende të panjohura. Shumë studime kanë përfshirë një shumëllojshmëri të...
Manual për prindër që mësojnë se fëmija i tyre ka një vështirësi në zhvillim Ç’duhet të bëni për të ndihmuar veten në fazën e përballjes fillestare. Kur prindërit mësojnë se fëmija i tyre ka një vonesë në zhvillim, mënyrat e reagimit...
Të qendruarit në det për fëmijët janë të domosdoshme. Dielli është gjithashtu thelbësor, pasi i ndihmon fëmijët të zhvillohen siç duhet. Sidoqoftë, duhet të jeni të kujdesshëm, sepse ekspozimi i zgjatur në diell mbart rreziqe. Edhe pyetja që kanë shumë prindër, veçanërisht...
Hyrje Ne të rriturit jemi mësuar të flasim me fëmijët për norma, vlera, të drejta dhe gabime. Zakonisht, jemi mirë kur shpjegojmë se është e gabuar që të luftosh, të marrësh gjërat e të tjerëve dhe të thuash fjalë të pahijshme....
Lojë ndërvepruese për të ndërgjegjësuar fëmijët nga rreziqet që hasin në internet. Loja është ndërtuar në kuadër të programit "Këshilluesit e vegjël për Sigurinë Online", zbatuar nga Autoriteti Kombetar për Certifikimin Elektronik dhe Sigurinë Kibernetike (AKCESK) me mbështetjen e...
Leximi me fëmijën tuaj Leximi me fëmijën mund të përfshijë leximin e librave, tregimeve, vjershave ose shkrime të tjera. Mund: • Të lexoni libra bashkë. • T’i thoni tregime njëri-tjetrit. • Të bisedoni për gjërat që keni lexuar. • Të flisni për figurat në libra. •...
Në moshën 2-3 vjeçare fëmijët shfaçin një lloj agresiviteti me fëmijët e tjerë, u marrin lodrat apo u shkulin flokët apo I shtyjnë. Këto veprime janë sa të pa fajshme aq me dashje. Në këtë moshë fëmija nuk e...
  Humbja e njërit prej prindërve në moshën e fëmijërisë dhe veçanërisht në periudhën 0–15 vjeç është gjymtyese. Për këtë arsye, të gjithë specialistët këshillojnë që në ngjarje të tilla fëmijët duhet të vendosen në qendër të vëmendjes, duke u...
0FansaPëlqeje
0NdjekësitNdjek
0NdjekësitNdjek
0AbonentëAbonohu
- Advertisement -

Më të lexuarat