Ka shumë shkolla fillore, të cilat praktikojnë dhënien e disa detyrave shtëpie, të cilat fëmijët duhet t’i realizojnë gjatë pushimeve të verës. Duke qenë një periudhë për të cilën fëmijët janë përgatitur të pushojnë e vetëm të argëtohen, ju...
Action for Mothers and Children mbështetur nga Save the Children in Kosovo në kuadër të programit Positive Discipline in Everyday Parenting lanson videon edukuese me animacion në gjuhën shqipe , me qëllim të ngritjes së vetëdijes së prindërve. PDEP është...
Logopedet Albulenë Shaqiri dhe Arjeta Shala kanë filluar projektin “Ora e fjalës” për t’i mësuar fëmijët shqip përmes videove në youtube. Teknologjia, interneti dhe rrjetet sociale tashmë sa vite e kanë ndryshuar rrënjësisht mënyrën jetesës. Në këtë kuadër ka ndryshuar...
A e dini se një fëmijë vdes çdo pesë ditë nga mbytja me ushqim dhe më shumë se 80% e prindërve nuk kanë absolutisht asnjë ide se si mund të reagojnë në këtë situatë ? Në Amerikë, çdo ditë gjatë...
Këshilla e 1: Kur blini rrobat për fëmijë duhet të keni parasysh "cilësinë" e tyre. Lëkura e fëmijëve është shumë e ndjeshme dhe ka nevojë për materialet më të mira. Pambuku cilësohet si materiali më i përshtatshëm sepse përmbanë shumë...
Në muajin mars të këtij viti, pritet të lansohet platforma e parë në gjuhën shqipe për fëmijë “Rritu e Mëso”, e cila pritet të bëhet miku më i mirë i të vegjëlve, duke u ofruar atyre përmbajtje të shumta...
Motivimi është shumë i rëndësishëm. Nëse e përdorim si duhet, rezultatet në Procesin Mesimor Edukativ nuk kanë për të munguar. Ja çfarë sugjeron konkretisht mësuesi Luan Stafasani. Motivimi është një element shumë i rëndësishëm në jetën e veprimtarinë e përditshme...