Wednesday, October 4, 2023
Gjëra që duhen ditur në lidhje me pre-eklampsinë Pre-eklampsia është shumë më e përhapur se ç’mendohet – në të vërtetë është ndërlikimi më i zakonshëm mes ndërlikimeve serioze të shtatzanisë. Pre-eklampsia mund të marrë trajta të një sëmundjeje të rrezikshme,...
Çrregullimi i spektrit të autizmit është një çrregullim kompleks që karakterizohet nga dëmtime sociale, vështirësi në komunikim dhe modele sjelljeje të përsëritura dhe stereotipike. Shkaqet e Autizmit Shkaqet e autizmit mbeten ende të panjohura. Shumë studime kanë përfshirë një shumëllojshmëri të...
Çrregullimet e komunikimit Komunikimi është forma e të shprehurit të mendimeve, ideve, ndjenjave dhe vetvetes në tërësi. Ne komunikojmë përmes sistemit të simboleve të gjuhës dhe artikulimit. Në momentin kur fëmijët shfaqin vështirësi në këto dy aspekte të komunikimit atëherë...
Vetëvlerësimi, apo gjykimi real për karakteristikat personale, duhet të fillojë qysh në fëmijërinë e hershme, pasi që duhet vendosur baza të qëndrueshme për t’u shndërruar në shprehi të përhershme individuale dhe për të qenë i suksesshëm në jetë. “Vlerësimi i...
TOEFL është test i standardizuar për testimin e njohurive të gjuhës angleze. Testi pranohet nga shumë institucione akademike dhe profesionale ku ofrohet studim në gjuhë angleze. TOEFL është një nga dy testet kryesore në gjuhën angleze në botë. Përveç...
Këshilla e 1: Kur blini rrobat për fëmijë duhet të keni parasysh "cilësinë" e tyre. Lëkura e fëmijëve është shumë e ndjeshme dhe ka nevojë për materialet më të mira. Pambuku cilësohet si materiali më i përshtatshëm sepse përmbanë shumë...
Leximi me fëmijën tuaj Leximi me fëmijën mund të përfshijë leximin e librave, tregimeve, vjershave ose shkrime të tjera. Mund: • Të lexoni libra bashkë. • T’i thoni tregime njëri-tjetrit. • Të bisedoni për gjërat që keni lexuar. • Të flisni për figurat në libra. •...
“Fëmijëria është një periudhë krijimi. Ai lind duke mos ditur asgjë dhe pas një viti njeh çdo gjë. Pra, në rastin e qënies njerëzore nuk kemi të bëjmë me zhvillim por me krijim i cili fillon nga zero”. Maria Montesori. “Mësoni t’i...
Motivimi është shumë i rëndësishëm. Nëse e përdorim si duhet, rezultatet në Procesin Mesimor Edukativ nuk kanë për të munguar. Ja çfarë sugjeron konkretisht mësuesi Luan Stafasani. Motivimi është një element shumë i rëndësishëm në jetën e veprimtarinë e përditshme...
Lojë ndërvepruese për të ndërgjegjësuar fëmijët nga rreziqet që hasin në internet. Loja është ndërtuar në kuadër të programit "Këshilluesit e vegjël për Sigurinë Online", zbatuar nga Autoriteti Kombetar për Certifikimin Elektronik dhe Sigurinë Kibernetike (AKCESK) me mbështetjen e...
0FansaPëlqeje
0NdjekësitNdjek
0NdjekësitNdjek
0AbonentëAbonohu
- Advertisement -

Më të lexuarat