Përfitimet e të ngrënit së bashku si familje

 

Një nga gjërat pozitive që kemi bërë këto kohë bllokimi, ka qenë kalimi i kohës me familjen. Për t’u siguruar që të lidheni më shumë me fëmijët tuaj, duhet të keni të paktën një vakt të ditës së bashku si familje.

Më poshtë i gjeni arsyet se pse duhet ta bëni këtë.

Inkurajon sjelljen pozitive të ngrënies

Fëmijët janë kryesisht në shkollë dhe hanë me miqtë e tyre kështu që ju mund të mos jeni të vetëdijshëm për zakonet e tyre të ngrënies. Ushqimi i një vakti të ditës së bashku ju ndihmon të kuptoni sjelljen e tyre në të ngrënë dhe ju jep mundësinë të rrënjosni zakone të shëndetshme të të ngrënit si përtypja ngadalë, ngrënia e më shumë perimeve, etj.

I ndihmon ata të shoqërohen

Të hash një vakt së bashku me të tjerët i ndihmon ata të hapen me njerëzit e tjerë jashtë shtëpisë. Ndërton aftësi sociale dhe madje mund t’u japë atyre një shans për të punuar në aftësitë e tyre të komunikimit.

I ndihmon ata të lidhen me vëllezërit e motrat

Ushqimi së bashku si një familje mund t’i ndihmojë fëmijët tuaj të njihen me njëri -tjetrin dhe madje të mësojnë të ndajnë gjëra. Kjo gjithashtu ju jep kohë për të disiplinuar fëmijët tuaj dhe për të përmirësuar lidhjen e tyre, transmeton Klankosova.tv.