Ata të cilët i kanë me qindra e mijëra kontakte, ky konvertim paraqet një sfidë, të mundimshme, manuale, për përditësimin e kontakteve. Pas hyrjes në fuqi të marrëveshjes mes Kosovës dhe Serbisë për prefiksin e telefonisë, shqetësim i qytetarëve mbetet...
Diabeti është një prej sëmundjeve më shqetësuese për mbarë botën. Vetëm në SHBA 100 milion Amerikanë vuajnë me këtë sëmundje ku ¼ shpëton pa u zbuluar. Sipas hulumtimi të kryer nga Cardiogram dhe UCSF, ora inteligjente e Apple mund të...
Sipas revistës që mbulon fushën e teknologjisë informative “Android Authority”, numri i përgjithshëm i aplikacioneve Android në dyqanin Google Play tani është në nivelin më të ulët që nga viti 2018. Megjithatë, nëse pyesni pse Google po shlyen aq shumë...
Kosovarët ua kalojnë gjermanëve, francezëve e shumë evropianëve tjerë për internet. Qyetarët më të varfër në Evropë e përdorin internetin më shumë se të gjithë shtetasit e vendeve tjera. Përderisa në vendet evropiane përqindja e familjeve evropiane që përdorin internetin...
Procesori i ri vjen si pjesë një përpjekje të gjigandit teknologjik për të qëndruar në krye të teknologjive të reja dhe internetit të gjërave. Ndërsa zhvillojmë teknologji akoma edhe më të sofistikuara për makinat me sistem vetëdrejtimi dhe sensorë e...
Shitja e telefonave inteligjentë u rrit ndjeshëm në tremujorin e parë të këtij viti. Telefonat inteligjentë janë ende shumë të kërkuar në pandeminë e coronavirusit. Në tremujorin e parë, shitjet u rritën me 26 për qind në pothuajse 378 milionë pajisje,...
NASA po kthehet në planetin e Afërditës, fqinji më i afërt i Tokës por ndoshta më i neglizhuar, pas dekadave të eksplorimit të planeteve të tjera. Administratori i ri i agjencisë hapësinore, Bill Nelson, njoftoi dy misione të reja...
Portali e-Kosova është sporteli i vetëm elektronik i ofrimit të shërbimeve online të administratës shtetërore. . eKosova tanimë është ofruar në dispozicion të qytetarëve, si rezultat i përkushtimit të Institucioneve të Republikës së Kosovës. ASHI përmes Platformës eKosova, synon të digjitalizoi...
Studiuesit nga SHBA dhe Kina kanë krijuar një eskavator autonom, i aftë të veprojë për 24 orë pa ndërhyrjen më të vogël njerëzore. Eskavatori robotik mund të kryejë detyra të ndryshme në mjedise të rrezikshme duke hequr grumbuj mbeturinash...
Një ekspozitë me ngjyrat më të gjalla të krijuara ndonjëherë nga njeriu, do të hapet më 17 maj në Kopshtet Botanike Mbretërore Kew në Britani. Për prodhimin e tyre përdoret një teknologji e re e cila arrin të ofrojë...