Sunday, October 24, 2021
Ballina E spikatur SHPIKET ESKAVATORI AUTONOM, PUNON 24 ORË PA NDONJË NDËRHYRJE NJERËZORE

SHPIKET ESKAVATORI AUTONOM, PUNON 24 ORË PA NDONJË NDËRHYRJE NJERËZORE

 

Sensorë të shumëfishtë, përfshirë LiDAR, kamera dhe sensorët, janë të integruar për të perceptuar mjedisin 3D dhe për të identifikuar materialet. Sfida është që të jetë në gjendje të veprojë në mënyrë ta pavarur për shumë orë.

Studiuesit vlerësuan se Sistemi i Gërmuesve Autonome (AES) mund të miratohet shpejt nga kompanitë e pajisjeve të ndërtimit dhe ndërmarrjet e tjera teknike. Në të ardhmen, krijuesit synojnë të përmirësojnë aftësinë e robotit për të punuar në kushte të vështira të motit, të tilla si bora ose akulli.