“Kostumi” robotik që shndërrohet në një skuter të motorizuar

0
Është pjesë e Atoun, kompanisë japoneze si motër e Panasonic, që ka zhvilluar një ekzo-skelet futuristik që mund të transformohet në një mini mjet transportues. “Veshja” e quajtur Koma 1.5...

Zbulohet një lloj i ri i shqiponjës në Kosovë

0
Kosova edhe pse një vend i vogël, shquhet për larmi të peizazheve biologjike dhe radhitet ndër vendet me biodiversitet të pasur. Pozita gjeografike, faktorët gjeologjik, pedologjik, hidrologjik, relievi dhe klima,...

Disa “rregulla të arta” për sy të shëndetshëm dhe shikim të mprehtë

0
Qëndrimi i gjatë para ekranit, mund të çojë në probleme të ndryshme të syve. Është jashtëzakonisht thelbësore të mbani shënim gjëra të caktuara gjatë punës në kompjuter, laptop ose teksa...

Nothing do ta prezantojë telefonin e parë të mençur gjatë vitit të ardhshëm

0
Edhe pse u spekulua që kompania e re e bashkëthemeluesit të OnePlus, Cara Pei, kompania Nothing do të prodhojë telefona të mençur, nuk ka pasur garanci që do ta...

Maja e Valamarës, një thesar i fshehur e Shqipërisë

0
Valamara është mal me lartësi 2373 metra në kufirin midis rrethit të Korçës, atij të Gramshit dhe të Pogradecit. Në veri kufizohet me Gurin e Topit, kurse në jug...

Radiosinjalet nga yjet e largët lajmërojnë zbulime të reja

0
Astronomët kanë gjetur se katër yje xhuxh të kuq që duhet të ishin të heshtur e që ndodhen 160 vite dritë nga sistemi diellor, lëshojnë radiosinjale. Kjo do të thotë se ka ekzoplanete të...