Thënie për librin / 20 shprehjet më të bukura mbi librat

“Duhet të bëni kujdes prej librave, çfarë është brenda tyre, fjalët, kanë fuqinë të na ndryshojnë

― Cassandra Clare

“Mos lexoni siç bëjnë fëmijët, për t’u zbavitur apo siç bëjnë ambiciozët për të mësuar. Jo, lexoni që të jetoni.”

― Gustave Flaubert

“Nëse ka ndonjë libër që do ta lexosh, por nuk është shkruar akoma, atëherë duhet ta shkruash ti.”

― Toni Morrison

“Kur ke mbaruar së lexuari një libër, dëshiron ta kishe autorin që e ka shkruar mik, që të mund t’i telefonoje dhe t’i tregoje si ndihesh. Kjo nuk para ndodh.”

― J.D. Salinger

“E kam imagjinuar gjithnjë Parajsën si një lloj biblioteke.”

― Jorge Luis Borges

“Miq të mirë, libra të mirë dhe një ndërgjegje e qetë: kjo është jeta ideale.”

― Mark Twain

“Kaq shumë libra, kaq pak kohë.”

― Frank Zappa

“Nëse lexon vetëm librat që i lexojnë të githë, do të mendosh vetëm gjërat që i mendojnë të gjithë.”

― Haruki Murakami

“Librat janë miqtë më të qetë dhe më të përhershëm; ata janë këshilltarët më të gjindshëm dhe më të mençur dhe mësuesit më të durueshëm.”

― Charles William Eliot

“Kur kam pak para, blej libra; dhe kur më tepron ndonjë gjë prej tyre, blej ushqim dhe veshje.”

― Desiderius Erasmus

“Ku është natyra njerëzore më e brishtë se në një librari?”

― Henry Ward Beecher

“S’mund të jetoj pa libra.”

― Thomas Jefferson

“Ka dy arsye për të lexuar një libër: një, të shijon leximi; tjetra: mund të mburresh rreth tij.”

― Bertrand Russell

“Librat janë kaq të veçantë, të rrallë dhe të tuat, saqë të tregosh se çfarë ndien për to duket si tradhti.”

― John Green

“Ka krime më të këqija se djegia e librave. Një prej tyre është të mos i lexosh.”

― Joseph Brodsky

“Mendo përpara se të flasësh. Lexo përpara se të mendosh.”

― Frances Ann Lebowitz

“Ne jetojmë për librat.”

― Umberto Eco

“Nëse ke një kopsht dhe një bibliotekë, atëherë ke gjithçka që të duhet.”

― Cicero

“Lexova një libër një ditë dhe e gjithë jeta ime ndryshoi.”

― Orhan Pamuk

“Librat janë aeroplani, treni, rruga. Ata janë destinacioni dhe udhëtimi. Ata janë shtëpia.”

― Anna Quindlen