4 mjekime për dhimbje koke të shkaktuar nga sinusët

Disa nga mjekimet shtëpiake kundër dhimbjeve të shkatuara nga sinusët:

1. Përdorni xhenxhefil – Xhenxhefili shoqërohet me veti të shkëlqyera anti-inflamatore. Prandaj, mund ta përdorni atë në mënyrë që të kapërceni dhimbjen e kokës nga sinusi.

Mund të shtoni pak xhenxhefil në një çaj të nxehtë dhe ta konsumoni. Do t’ju ndihmojë të shpëtoni menjëherë nga të gjitha simptomat e sinusitit.

2. Përdorni fasha të ngrohta – Përdorimi i kompresave të ngrohta mund të konsiderohet si një ilaç tjetër efektiv në shtëpi i disponueshëm për të hequr qafe dhimbjen e kokës nga sinusi. Kjo ka aftësinë për të prishur të gjitha bllokimet që mund të gjenden brenda kalimit të hundës.

3. Përdorni një sprej të kripur – Një sprej i kripur gjithashtu mund t’ju ndihmojë të hiqni qafe inflamacionin në një mënyrë efektive. Thjesht duhet ta përdorni për të pastruar kalimin e hundës.

4. Bëni një dush me avull – Kjo është një metodë tjetër e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë në dispozicion për ju për të hequr qafe dhimbjen e kokës nga sinusi. Shkoni në banjën tuaj dhe bëni një dush me avull. Kjo mund të pastrojë të gjitha bllokimet që gjenden në kalimin e hundës dhe do të keni mundësi të merrni lehtësim të menjëhershëm nga dhimbja e kokës.