Facebook nuk do të përdorë më aplikacionin e njohjes së fytyrës

Gjiganti Facebook nuk do të përdorë më njohjen e fytyrës për foto dhe video në platformën e tij, deklaroi kompania e cila nënvizon nevojën për të vlerësuar përfitimet dhe shqetësimet në rritje për teknologjinë.

Në javët e ardhshme ne do të mbyllim sistemin e njohjes së fytyrës në Facebook. Ne vazhdojmë ta shohim teknologjinë e njohjes së fytyrës si një mjet, por ka gjithashtu shqetësime në rritje për përdorimin e saj”, shpjegon Zuckerberg.

Duke shpallur ndalimin e përdorimit të njohjes së fytyrës, Facebook është i përkushtuar të anulojë gjurmët e fytyrës të grumbulluara deri më tani nga më shumë se një miliard njerëz.

“Më shumë se një e treta e përdoruesve aktivë të përditshëm kanë zgjedhur për njohjen tonë të fytyrës dhe tani heqja e tij do të rezultojë në fshirjen e më shumë se një miliard gjurmëve të fytyrës”, theksoi kompania.

Teknologjia ka krijuar mjaft probleme për Facebook.

Komisioni Federal i Tregtisë vendosi një gjobë prej pesë miliardë dollarësh ndaj saj në 2019 dhe një nga arsyet ishte njohja e fytyrës./atsh