Ballina E spikatur Fjetja në anën e majtë dhe ndikimi në shëndet

Fjetja në anën e majtë dhe ndikimi në shëndet

 

Ekspertët paralajmërojnë se një pozicion i gabuar gjatë gjumit mund të shkaktojë shumë probleme. Këtu përfshihet: Urthi, qarkullimi i dobët i gjakut, probleme me stomakun, dhimbjet e kokës, qafës dhe shpinës, apnea e gjumit, lodhja dhe kontraktimet muskulare, shfaqja e parakohshme e rrudhave.

Për fat të mirë, fjetja në anën e majtë mund të parandalojë shumë probleme të tilla dhe të garantojë cilësinë e gjumit.

7 Përfitimet e të fjeturit në anën e majtë

  1. Fjetja në anën e majtë parandalon urthin sepse stomaku është shumë pranë ezofagut dhe përmbajtja e tij apo acidet nuk ngjitet lart.
  2. Sistemi limfatik është i ngjashëm me sistemin e qarkullimit të gjakut dhe eliminon papastërtitë dhe toksinat nga trupi. Fjetja në anën e majtë ndihmon në pastrimin e këtij sistemi dhe përshpejton gjithë punën e tij duke rikthyer proteinat e humbura nëpër qeliza.
  3. Kur njeriu fle në të majtë, zemra pompon gjak shumë më lehtë. Për më tepër, graviteti ndihmon për një funksion më të mirë të sistemit qarkullues.
  4. Shpesh ndodh që mëlçia të përballet me një barrë shumë të rëndë pune. Fjetja në anën e majtë i vjen asaj në ndihmë sepse neutralizon toksinat përpara se të akumulohen në mëlçi.
  5. Ky pozicion ndihmon dhe përshpejton procesin e transferimit të mbetjeve ushqimore. Për më tepër, graviteti përmirëson lëvizjet e zorrëve.
  6. Fjetja në anën e majtë përmirëson funksionin e shpretkës e cila ndodhet gjithashtu në anën e majtë. Kjo ndodh sepse gravitet stimulon qarkullimin e gjakut drejt saj.
  7. Fjetja në anë të majtë është shumë e dobishme për gratë shtatzëna në tremujorin e fundit. Ky pozicion përmirëson qarkullimin e gjakut dhe funksionin e mëlçisë. Njerëzit që nuk para flenë në këtë pozicion mund ta kenë vështirë, por me siguri pasi të lexojnë këtë artikull do të zgjedhin të flenë majtas në të mirë të shëndetit.