Fluturimi me balonën hapësinore fillon në 2024

Balonat kanë hyrë në garën e turizmit hapësinor, pasi kompania e teknologjisë World View bëri me dije se ka ndërtuar balonën, e cila do të mund të na dërgojë përtej Tokës, në një lartësi prej 18 miljesh.

Fluturimi në stratosferë me një balonë mund të shkaktojë pasiguri, por Ryan Hartman, presidenti i World View, thotë se është shumë i sigurt, shkruan euronews.

Ndryshe nga balonat tradicionale, të cilat ngrihen duke përdorur ajër të nxehtë, balona e hapësirës është e mbushur me helium, i cili e zgjeron balonën sa më lart të shkojë, çka që u jep udhëtarëve një ngritje më të qëndrueshme.

Projekti është krijuar gjithashtu për t’u dhënë udhëtarëve një pamje radikale të të planetit dhe mënyrës se si funksionon.

Kompania World View po kryen testime në bazën në Arizona. Udhëtimet pritet të zgjasin rreth gjashtë deri në tetë orë, por ata planifikojnë të ofrojnë gjithashtu një aventurë pesë ditore. /Motilokal.com