Fruti i cili mbron shikimin dhe vepron kundër plakjes

Është një nga frutat më të shijshëm të vjeshtës dhe ka disa arsye për ta konsumuar. Rrushi besohet se mbron kundër sëmundjeve të zemrës dhe kancerit falë polifenoleve dhe antioksidantëve. Ndihmon gjithashtu në jetëgjatësinë dhe vepron kundër plakjes.

Rrushi është një burim i mirë energjie për trupin për shkak të karbohidrateve që përmban. Është i pasur me vitaminë A dhe C. Vitamina A kontribuon ndjeshëm në funksionimin e duhur të shikimit dhe mbron kundër sëmundjeve të syve. Vitamina C forcon sistemin imunitar dhe mbron nga infeksionet.

Është i pasur me minerale të tilla si kalcium, fosfor, kalium dhe hekur. Nga 16 elementët që janë thelbësorë në trupin e njeriut, 12 më elementarët përmbahen në rrush. Fibra e rrushit luan gjithashtu një rol të rëndësishëm në funksionimin e duhur të zorrëve.