Gjermania lejon hyrjet për personat e vaksinuar

Duke filluar nga 25 qershori, shtetasit jo-BE mund të hyjnë në Gjermani për çfarëdo arsye, të tilla si turizmi ose studimi në një universitet

Gjermania do të rihapë kufijtë e saj më vonë këtë muaj për shtetasit jo-BE të cilët janë vaksinuar kundër Covid-19, njoftoi qeveria të enjten.

Duke filluar nga 25 qershori, shtetasit jo-BE mund të hyjnë në Gjermani për çfarëdo arsye, të tilla si turizmi ose studimi në një universitet, tha ministria e brendshme.

Aktualisht, vetëm ata me arsye të jashtëzakonshme lejohen të hyjnë në vend.

Por udhëtarët do të duhet të jenë vaksinuar plotësisht të paktën 14 ditë para mbërritjes së tyre me një vaksinë të miratuar nga Agjencia Evropiane e Barnave.

Shtetasit jo-BE që udhëtojnë nga vendet në listën e bardhë të qeverisë nuk kanë nevojë të bëjnë një vaksinë për të hyrë në vend.

Tani janë shtatë shtete në listë duke përfshirë Australinë, Japoninë dhe Izraelin. Që nga 20 qershori, tetë vende të tjera do të shtohen në listë – më e spikatura SH.B.A.

Udhëtarët nga vendet e listuara nga Instituti Robert Koch si zona të varianteve të virusit nuk do të jenë në gjendje të gëzojnë rregullat e reja.

“Dispozitat e Rregullores së Hyrjes në Coronavirus, përfshirë ndalimin e udhëtimit nga zonat e varianteve të virusit, vazhdojnë të zbatohen pa kufizime,” deklaron ministria e brendshme.

Vendet përfshirë Brazilin, Mbretërinë e Bashkuar dhe Indinë janë aktualisht në listën e zonave të varianteve të viruseve. Udhëtarët që hyjnë nga ato vende duhet të hyjnë në karantinë për 14 ditë dhe nuk mund ta përfundojnë vetë-izolimin e tyre herët përmes një testi negativ.