Ballina E spikatur GOOGLE DHE FACEBOOK, PARTNER PËR TË NDËRTUAR KABLLO NËNUJORE

GOOGLE DHE FACEBOOK, PARTNER PËR TË NDËRTUAR KABLLO NËNUJORE

Google dhe Facebook kanë bashkuar forcat për të ndërtuar një kabllo nënujore të gjatë 12,000 kilometra, që synon zgjerimin e lidhjes në rajonin e Azi-Paqësorit.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, kablloja nënujore do të lidhë Japoninë, Tajvanin, Guamin, Filipinet, Indonezinë dhe Singaporin dhe pritet të përfundojë në vitin 2024, njoftuan kompanitë në deklarata të veçanta.

Sistemi kabllor pritet të ketë një kapacitet fillestar të projektimit prej më shumë se 190 terabit në sekondë për të përmbushur kërkesat në rritje të të dhënave në rajon.

Kabllot nënujore vendosen në shtretërit e detit për të mbajtur sinjale telekomunikimi. Ato përbëhen nga qindra fibra që transmetojnë të dhëna midis dy vendndodhjeve.

Kompanitë me bazë në Kaliforni njoftuan dy kabllo të rinj nënujorë, Echo dhe Bifrost, në mars, për të lidhur vendet e Azisë Juglindore, përfshirë Indonezinë dhe Singaporin.

E reja, e quajtur Kajsi, do të plotësojë Echo dhe Bifrost me rrugë të shumta brenda dhe jashtë Azisë.