IZETBEGOVIQ: SERBIA PO HARRON QË NUK E SUNDON KOSOVËN

Kryetari i Partisë së Veprimit Demokratik (SDA), të Bosnje Hercegovinës, Bakir Izetbegoviq, deklaroi se Serbia ka dëshmuar se nuk ka të drejtë të sundojë mbi Kosovën.

Shteti i Serbisë ka dëshmuar se nuk ka të drejtë të sundojë mbi Kosovën. Ata ia bënë këtë vetvetes kur bëhet fjalë për Kosovën. Kosova ishte një rajon autonom, Republika Sërpska është një njësi falë Kushtetutës, e cila mund të ndryshohet ditën tjetër, dhe jo falë Marrëveshjes së Paqes së Dejtonit. Të dyja nuk mund të krahasohen ”, tha Izetbegoviq, raporton N1.

Duke folur për qëndrimin e Serbisë ndaj Bosnjës, Izetbegoviq deklaroi se dihet që pala serbe e udhëhequr nga Slobodan Milosheviq dhe Radovan Karaxhiqi “pastroi etnikisht gjysmën e territorit të Bosnjës nga jo-serbët”.

“Ka ngritur kampe, përdhunoi dhe vrau, shkatërroi të gjitha gjurmët e ekzistencës së dy popujve të tjerë.” E njëjta anë dhe regjim bënë të njëjtën të keqe në Kosovë dhe BiH. Ata nuk kanë fakte historike, morale ose ligjore me të cilat mund të thirren dhe barazohen të drejtat e serbëve në BiH dhe të drejtat e shqiptarëve në Kosovë “, pohon ai.

Izetbegoviq beson se Serbia duhet të përballet me atë që ka bërë dhe t’i kërkojë falje Bosnjë-Hercegovinës dhe Kosovës.