Ballina E spikatur MUSK ZBULON ANIJEN-DRON TË SPACEX PËR ULJE RAKETASH NË DET

MUSK ZBULON ANIJEN-DRON TË SPACEX PËR ULJE RAKETASH NË DET

Njeriu i parë i SpaceX, Elon Musk, zbuloi një anije të re dron autonome përmes Twitter.

Anija me dron u emërua A Shortfall nga Gravitas ose ASOG Theft, dhe prova e parë u krye të premten e kaluar.

Ai thuhet se do të përdoret për misionet raketë Falcon 9 dhe Falcon Heavy, të cilat do të lëshohen nga Qendra Hapësinore Kennedy dhe Stacioni Hapësinor Cape Canaveral në Florida.

Për ata që pyesin pse SpaceX ka nevojë për tre borde droni, përgjigja është e qartë.

Ambiciet në lidhje me orarin e lëshimit janë në rritje, kështu që do të nevojiten më shumë aktivitete për të “nisur” raketat.

Në misionin e lëshimit të raketave Falcon Heavy, anija me dron duhet të lundrojë disa qindra milje në lindje të Florida.

Udhëtimi zakonisht zgjat gjashtë deri në shtatë ditë, dhe nganjëherë më shumë.

Përveç kësaj, kur anija kthehet në port, duhen midis 24 dhe 72 orë që raketa të hiqet nga anija.

Kjo do të thotë që anija mund të mos jetë e disponueshme për nisjen e radhës, kështu që nevojitet një tjetër.