Për herë të parë në botën arabe, një grua emërohet kryeministre

Presidenti i Tunizisë, Kais Saied, e ka emëruar zonjën Najla Bouden Romdhan kryeministri të vendit. Ajo është gruaja e parë në botën arabe që do të mbajë postin e lartë.

Emërimi i shefes së re të qeverisë nga presidenti u bë rreth dy muaj pasi ai e shkarkoi qeverinë e kaluar dhe mori kompetenca të shumta për vete.

Kjo është hera e parë në historinë e Tunizisë që një grua udhëheq një qeveri. Është nder për Tunizinë dhe për gratë tuniziane”, tha presidenti Saied gjatë takimit me të emëruarën e re të mërkurën.

Qeveria e re duhet të marrë masa të shpejta për të kërkuar përkrahje financiare për buxhetin dhe borxhet, pasi marrja pothuajse e plotë e pushtetit nga presidenti në korrik i pezulloi bisedimet me Fondin Monetar Ndërkombëtar, shkruan CNN.

Tunizia është përballur me rritje të numrit të rasteve me Covid-19, zemërim të publikut për mosfunksionimin politik dhe vështirësitë ekonomike. Qindra njerëz dolën rrugëve në kryeqytetit në fundjavën e kaluar për të protestuar kundër veprimit të presidentit për t’i dhënë kompetenca vetes.