Qëndrimi ulur drejtë, është shumë i rëndësishëm për shëndetin tuaj!

Pjesën më të madhe të kohës e kalojmë duke bëre qëndrim të gabuar gjatë mbajtjes së telefonit, punës në kompjuter, qëndrimit në banka shkollore apo në tavolinën e punës dhe si pasojë shpina apo qafa e juaj janë shtrembëruar ose japin dhimbje, andaj që të parandalojmë dhimbjen e shpatullave dhe shpinës, mungesën e përqëndrimit dhe lodhjen,zgjedhja adekuate është përzgjedhja e senzorit te zgjuar i cili nuk ju lejon që të përkuleni keq apo përtej shkallës së lejuar  që ju mundëson të keni qëndrim të drejtë gjatë qëndrimit ulur, mos lodhje dhe rritje përqëndrimi dhe produktiviteti në punë!

Efektet e qendrimit drejte gjate uljes :

-Do të keni më shumë energji
Qëndrimi drejt e lejon diafragmën të punojë në mënyrë më efikase.

-Frymëmarrja është më e lehtë dhe jo e stërmunduar, thonë studimet të cilave u referohet .Nëse ju qëndroni të përkulur përpara kompjuterit apo tryezës së punës, do të keni vështirësi në frymëmarrje.Kraharori nuk zgjerohet siç duhet në çdo frymë dhe kapaciteti i mushkërive është i ulët.Nëse frymëmarrja është në ritmet e duhura, organizmi merr më shumë oksigjen dhe nxjerr më shumë dioksid karboni, thonë ekspertët.

Do të digjni më shumë kalori
Pozicioni i duhur i trupit përmirëson qarkullimin e gjakut dhe sasinë e oksigjenit që futet në organizëm.Pozicioni i duhur i gjymtyrëve dhe qëndrimi drejt ju ndihmon të humbisni më shumë kalori, sidomos nëse kryeni aktivitet të rregullt fizik.

-Më pak dhimbje koke
Mënyra se si qëndroni ose e mbani trupin luan një rol vendimtar në shfaqjen e dhimbjeve të kokës.Këto dhimbje shfaqen si pasojë e kontraktimeve të qafës, shpinës ose nofullës.Nëse ju qëndroni me shpatulla dhe kokë të përkulur përpara, do të keni më shumë dhimbje të tilla koke.

-Gjymtyrët kanë nevojë për ajër
Qafa, shpatullat dhe muskujt përreth vuajnë pjesën më të madhe të dhimbjes që shkakton qëndrimi i keq.Sa më shumë të zgjasë kontraktimi i muskujve aq më të forta do të jenë problemet shëndetësore afatgjata.Nëse nuk e rregulloni pozicionin e trupit, atëherë përgatituni të vuani nga dhimbjet e mesit dhe problemet me kockat më vonë.

-Më pak stres
Studimet kanë treguar se nëse qëndroni ulur dhe drejt, do të ndiheni më pak të stresuar.Njerëzit që mbajnë një qëndrim të drejtë të trupit, janë më energjikë dhe të ndihen më të fortë.Njerëzit që qëndrojnë shtrembër ose kanë tendencën të kërrusen e të përkulen më shumë përpara janë nervozë, të përgjumur dhe të stresuar.Mënyra si qëndroni ka shumë të bëjë me mënyrën se si organizmi përballet me situate stresuese.

Prandaj senzori për mbajtje të qëndrimit të drejtë truporë për fëmijë dhe të rritur është zgjedhja adekuate që ju mundëson të keni qëndrim të drejtë gjatë qëndrimit ulur, mos lodhje dhe rritje përqëndrimi dhe produktiviteti në punë!

Blej Online me cmim shume te mire : https://blejmire.com/product/senzori-per-mbajtje-te-qendrimit-te-drejte-trupore-per-femije-dhe-te-rritur/