Regjistrohen pamje të rralla të Jupiterit

Ka qenë duke vëzhguar Jupiterin, por anëtari i shoqërisë Lorraine të Astronomisë José Luis Pereira, vuri re krejt papritur mbi planetin gjigant te shfaqej një pikë e bardhë që pastaj zhduket.

Regjistrimi tregon një shpërthim dhe vetëm pasi e panë me kujdes, astronomët kuptuan se çfarë kishte ndodhur: Një kometë apo asteroid kishte goditur sipërfaqen e planetit, dhe regjistrimi i atij moment konsiderohet diçka e rrallë.

Disa shkencëtarë besojnë se një prej arsyet që në Tokë ka jetë është pikërisht Jupiteri, që na mbron nga trupa të tilla qiellorë si kometat apo asteoirdët e mëdhenj.

Forca e tij e rëndesës është e tillë që tërheq sipas tyre këto lëmshet e akullt apo trupat gurtë që lëvizin me shpejtësi në kozmos, duke i asgjësuar sipas tyre, përpara se t`i afrohen planetit tonë