Ballina E spikatur Samsung njofton një sensor të kamerës me 200 megapikselë

Samsung njofton një sensor të kamerës me 200 megapikselë

Samsung ka njoftuar njc sensor imazhi 200 megapikselë për kamerat e telefonave inteligjentë, i cili pritet të jetë sensori më i madh i kamerës në telefonin e bërë ndonjëherë.

Samsung e quan teknologjinë e grumbullimit të pikselave HP1 “ChameleonCell”. Cilësimi katër nga katër 12.5 megapikselë është krijuar për përdorim në ndriçim të ulët, por gjithashtu mund të marrë fotografi 200 megapikselë ose të përdorë teknikën “binning” për të bërë fotografi me cilësi më të mirë 50 megapikselë.

HP1 gjithashtu ju lejon të regjistroni video 8K. Samsung thotë se mund të regjistrojë 8K pa prerje, edhe pse standardi 8K (7,680 x 4,320) është më pak se 50 megapikselë.

Samsung po prezanton gjithashtu një sensor të ri të quajtur ISOCELL GN5.Ai është një sensor 50 megapikselë me 1.0μm pixel, dhe Samsung thotë se është sensori i parë 1.0μm-pixel që integron teknologjinë e tij Dual Pixel Pro.

Në thelb tingëllon si një version më i vogël i pikselit 1.4 μm GN2, i cili ishte sensori më i madh i kamerës në telefon kur debutoi në Xiaomi Mi 11 Ultra këtë vit.

Samsung nuk ka thënë kur sensori i ri do të hyjë në prodhim masiv, por mostrat thuhet se janë në dispozicion të prodhuesve të telefonave. /telegrafi