Skuterat elektrikë- A mund t’i bëjnë qytetet më të sigurta?

Ajo që filloi si modë disa vjet më parë, tani është bërë mënyra më e përshtatshme dhe ekologjike për të lëvizur nëpër qytet. Tani, në fakt, kur na pushton pranvera tamam, skuterat elektrikë bëhen edhe më të nevojshëm për udhëtimet apo shëtitjet tona të përditshme.

Lëvizje komode dhe ekologjike

Ndryshe nga mjetet motorike, skuterat elektrikë dhe patinat elektrike nuk kanë nevojë për karburant për të lëvizur, dhe as nuk kërkojnë një liçencë të veçantë për t’i përdorur ato. E vetmja gjë që ju nevojitet janë disa orë karikim dhe jeni gati të shijoni një udhëtim të lumtur, ekonomik dhe miqësor ndaj mjedisit.

Përveç kësaj, ato mund të përdoren pothuajse aty ku makinat ose motorët kanë qasje, por edhe në vendet ku nuk mund të shkojnë të gjitha këto mjete transporti, siç janë rrugët e ngushta, trotuaret dhe parqet në natyrë. Kështu që ju mund të merrni skuterin tuaj elektrik me dy rrota dhe ta merrni me vete në autobus ose madje ta merrni me vete jashtë qytetit për të shijuar udhëtimet tuaja të reja.

Një nga avantazhet më të rëndësishme të skuterave elektrikë është se ato janë efektivë në pothuajse të gjitha sipërfaqet, madje edhe në malore. Gjë që i bën ata një zgjidhje ideale transporti për këdo që ka probleme të muskujve ose të frymëmarrjes dhe i pëlqen të ngasë skuterin e tij.

Në fakt, skuteri elektrik është bërë mënyra kryesore e transportit për shumë njerëz në të gjithë botën, duke rritur përfitimet e aktivitetit fizik. Një studim në SHBA i 1,800 pronarëve të skuterave elektronikë të cilët më parë kishin një biçikletë konvencionale zbuloi se ata tani i përdorin më shpesh dhe gjithashtu udhëtojnë në distanca më të gjata.

Dizajni me palosje

Pothuajse në të gjitha modelet, modeli me palosje është i kombinuar me peshë të lehtë për ta marrë atë me vete kudo. Në fakt, mundeni nëse dëshironi të zgjidhni një skuter elektrik, si për në qytet, ashtu edhe për shëtitjet tuaja në pushimet tuaja verore. Biçikleta elektrike Xiaomi M365 ka goma të përforcuara dhe autonomi të konsiderueshme.

Në varësi të modelit, një karikim i vetëm mund të ofrojë një autonomi të konsiderueshme, e cila në disa raste kalon edhe 30 kilometra. Kështu, lëvizja në qytet thjeshtohet edhe më shumë në ditët e nxehta të verës, kështu do mbërrini më shpejt dhe të relaksuar në destinacionin tuaj.

“Vaksina” ndaj ndotjes dhe ndryshimit të klimës

Trajtimi i ndryshimit të klimës kërkon ndihmën e të gjithëve ne. Kështu, përdorimi i një mjeti transporti që “djeg” energji elektrike do të thotë lëvizje me një gjurmë më të vogël mjedisore krahasuar me një automjet që konsumon lëndë djegëse, të cilat janë 100% të pa rinovueshme. Gjithashtu, skuteri elektrik konsumon më pak energji, duke konsumuar deri në 100 herë më pak energji sesa makinat dhe motoçikletat. Dhe sigurisht, ato nuk lëshojnë lëndë ndotëse në mjedis. Çka do të thotë se ato nuk kontribuojnë në ndotjen e ajrit në qendrat urbane.