Tri mënyra natyrale si të shpëtoni nga lythat

Lythat shkaktojnë shqetësim jo vetëm për anën shëndetësore, por edhe për atë estetike.

Bright Side” liston disa mënyra se si mund t’i trajtoni në kushte shtëpiake.

  1. Mjaltë

Mjalti ka veti anti-inflamatore dhe antibakteriale. Gjithashtu është vërtetuar se është një barrierë efektive kundër infeksioneve. Kur e mbuloni një lyth me mjaltë, ju e privoni atë nga i gjithë oksigjeni dhe, si rezultat, lythi do të fillojë të zhduket.

Procedura:

Aplikoni një shtresë të trashë mjalti në lyth.

Përdorni një fashë për të mbuluar lythat.

Lëreni kështu gjatë natës.

Përsëriteni procedurën sa herë të jetë e nevojshme.

  1. Ujë i ngrohtë dhe kripë deti

Kjo mund të jetë mënyra më e lehtë për të hequr qafe lythat e shëmtuar. Mund të jetë një trajtim shumë efektiv, por kërkon shumë përkushtim dhe këmbëngulje pasi do t’ju ​​duhet ta përsërisni shumë herë derisa të arrini rezultatin e dëshiruar.

Procedura:

Ngrohni ujin dhe derdheni në një enë. Sigurohuni që uji të mos jetë i nxehtë. Ju mund të përdorni një termometër për të kontrolluar temperaturën e tij.

Ju gjithashtu mund të shpërndani kripën e detit në ujë para se të lagni zonën e infektuar.

Kjo përbërje thith lythin për rreth 10-15 minuta derisa lëkura të zbutet.

Përdorni një letër zmerile të butë për të hequr shtresat e vdekura të lëkurës.

Jini të durueshëm pasi mund të duhen deri në 2-3 muaj që lythat të largohen përfundimisht.

3. Aloe vera

Aloe ka shumë përbërës aktivë të cilët kanë efekte antivirale dhe antiseptike, si dhe veprime anti-inflamatore. Këta përbërës ndihmojnë sistemin tonë imunitar të luftojë infeksionet, duke e bërë kështu aloen një nga ilaçet më të kërkuara në shtëpi për trajtimin e lythave.

Procedura:

Merrni një gjethe nga një bimë aloe vera.

Priteni atë në gjysmë dhe fshini xhelin nga fleta.

Aplikoni xhel në lyth.

Mbulojeni me një fashë dhe prisni 5-10 minuta ose derisa të ndjeni ndonjë lehtësim.

Përsëriteni për rreth 2 javë.