Ballina E spikatur XIAOMI SJELL QEN ROBOT PËR 1,300 EURO

XIAOMI SJELL QEN ROBOT PËR 1,300 EURO

“CyberDog” është i ngjashëm me qenin robot Spot nga prodhuesi amerikan Boston Dynamics.

Xiaomi ka njoftuar se do të nxjerrë qenin robot “CyberDog”. Vizualisht, qeni me katër këmbë është i ngjashëm me homologun e tij amerikan Spot nga Boston Dynamics, por është më i lehtë. Ndërsa Spot peshon 5.3 kilogramë, CyberDog peshon vetëm 3 kilogramë.

Makina ka servomotorë të brendshëm dhe ka instaluar superkompjuterin më të vogël në botë AI Jetson Xavier NX nga NVIDIA . Kështu që CyberDog gjithashtu mund të perceptojë dhe ndërveprojë me mjedisin e tij, trupi i tij është i pajisur me 11 sensorë, përfshirë sensorë prekës, kamera dhe GPS, siç raporton The Verge.

Sipas Xiaomi, qeni robot, ndër të tjera, mund të ndjekë pronarin e tij, të reagojë ndaj komandave dhe të shmangë pengesat. Ai gjithashtu mund të bëjë rrokullisje prapa. Përveç kësaj, makina është në gjendje të identifikojë qëndrimin e njeriut ose të gjurmojë fytyrat e njerëzve në mënyrë që të njohë individët në një grup, për shembull.