20 shtetet më të bukura në botë

Rough Guide’ ka lansuar një listë të re me shtetet më të bukura në botë, listë e cila është zgjedhur nga lexuesit.

Kompania e udhëtimit – e njohur për udhërrëfyesit e saj, librat dhe bloget – ka treguar se cilat janë 20 destinacionet më të mira në botë për t’i vizituar, transmeton Telegrafi.

Këtë listë kompania e ka përpiluar duke u kërkuar lexuesve të vet t’i japin mendimet e tyre përmes rrjeteve sociale, dhe pastaj kompania i ka marrë përgjigjet e tyre në mënyrë që ta krijojë këtë listë me top 20 shtetet më të bukura.

Lista përfshin çdo gjë, duke filluar nga peizazhet mahnitëse tropikale si Indonezia dhe Vietnami, e deri te vendet më të ftohta si Norvegjia dhe Finlanda.

Në mënyrë befasuese, vendi i parë del të jetë Skocia!

Anglia, Irlanda dhe Wales kanë arritur të futen në këtë listë falë peizazheve të tyre rurale dhe vendeve historike.

Kjo është lista e plotë:

20. Vietnami

19. Kroacia

18. Irland

17. Norvegjia

16. Peru

15. Zvicra

14. Finlanda

13. India

12. Meksika

11. Sllovenia

10. Walesi

9. SHBA-të

8. Islanda

7. Anglia

6. Indonezia

5. Afrika Jugore

4. Italia

3. Zelanda e Re

2. Kanada

1. Skocia