Ambasada e SHBA-së: Derisa s’ndalet dhuna ndaj grave, s’do të ketë barabarësi

Ambasada e SHBA-së në Kosovë vlerëson se të gjithë duhet bashkuar për të parandaluar dhunën ndaj grave.

Kjo thirrje vjen në Ditën e Barazisë Gjinore, transmeton Klankosova.tv.

“Derisa kremtojmë arritjet e grave kosovare në Ditën e Barazisë Gjinore, kujtojmë se derisa dhuna në baza gjinore nuk normalizohet, gratë kurrë nuk do të jenë vërtetë të barabarta”, thuhet në qëndrim.

“Të gjithë ne duhet ta bëjmë pjesën tonë për të parandaluar, ndaluar dhe raportuar dhunën dhe të promovojmë të drejta të barabarta”.