Ballina E spikatur Cilat perime mund të mbillen në tetor?

Cilat perime mund të mbillen në tetor?

Me korrjen e vjeshtës që duket pak më e zymtë, është koha për të filluar rimbushjen e perimeve para dimrit.

Mbushja e ditës tuaj me perime të përzemërta, të rritura në shtëpi është një mënyrë natyrale dhe organike për të forcuar sistemin tuaj imunitar.

Moti i freskët i vjeshtës lejon që gjelbërimi me gjethe të lulëzojë nëpër kopshtet dhe ka shumë varietete që mund të mbillen tani.

Qepë

Ndërsa tetori po përfundon është koha për të përfunduar mbjelljen e grupeve të qepëve të vjeshtës. Qepët janë më të mirat të rritura në këtë kohë të vitit.

Hudhër

Blini hudhër gjatë dy javëve të ardhshme dhe filloni të mbillni. Ju mund të mbillni thelpinj hudhre deri në fillim të nëntorit, kështu që synoni javën e parë të nëntorit si datën tuaj përfundimtare të mbjelljes.

Mbillni bizele

Fundi i tetorit është i shkëlqyeshëm për mbjelljen e bizeleve si dhe fasulet – sigurohuni që të provoni perime organike.