Facebook me orë inteligjente, do të konkurrojë me Applen

Facebook planifikon të bëjë një orë inteligjente, e cila duhet të konkurrojë me orën inteligjente të Apple. Ky informacion u botua nga portalet e dedikuara për raportimin e teknologjisë “Information and Verge”. Ata njoftuan se kjo orë inteligjente mund të funksiononte pa u lidhur me një celular. Kjo do të thotë se duhet të ketë një sistem Android që do të lejojë dërgimin e mesazheve përmes Facebook Messenger dhe aplikacioneve WhatsApp.

Ai pritet të jetë në gjendje të monitorojë një numër të madh të parametrave shëndetësorë, dhe kjo do të thotë të lidheni me miqtë që stërviten, trajnerë dhe kompani shëndetësore dhe palestër siç është Peloton.

Supozohet se ora inteligjente e Facebook do të ketë një ekran të ndashëm me dy kamera. Ato do të jenë të përdorshme për marrjen e fotografive dhe videove, të cilat do të mund të postohen në Facebook, Instagram dhe WhatsApp. Kamera në pjesën e përparme do të jetë në gjendje të përdoret për video thirrje, ndërsa ajo në pjesën e pasme do të jetë në një ekran të ndashëm. Korniza e orës do të jetë prej materiali inox.

Thuhet se kjo pajisje duhet të kushtojë pothuajse 400 dollarë dhe se shitja e saj do të fillojë në verën e vitit të ardhshëm. Prodhimi i gjeneratës së dytë të orës është planifikuar për vitin 2023. Do të konkurrojë me orën inteligjente të Apple, e cila është një nga më të shiturat në botë.