Gjithçka që duhet të dini për dhimbjen e kokës

Dhimbja e kokës mund të ketë shumë shkaqe, disa prej të cilave janë të padëmshme. Është thelbësore të bëhet diagnoza e saktë për gjendjen shëndetësore.

Dhimbja e grumbulluar e kokës mund të ketë simpatoma të ndryshme.

Simptomat e dhimbjes së kokës:

Një dhimbje koke e grumbulluar godet shpejt, zakonisht pa paralajmërim, megjithëse fillimisht mund të keni të përziera të ngjashme me migrenën, transmeton Klankosova.tv.

Shenjat dhe simptomat e zakonshme përfshijnë:

1.Dhimbje torturuese që zakonisht ndodh prapa ose rreth njërit sy, por mund të rrezatojë në zona të tjera të fytyrës, kokës dhe qafës.

2.Dhimbje e njëanshme

3.Shqetësim

4.Skuqje e syrit tuaj në anën e prekur

5.Hundë e bllokuar ose rrjedhje në anën e prekur

6.Djersitje e ballit ose e fytyrës në anën e prekur

7.Lëkurë e zbehtë ose skuqje në fytyrë

8.Ënjtje rreth syrit në anën e prekur

9.Qepallë e rënë në anën e prekur