Halil Kastrati: “Jetimet e Ballkanit” kanë ndihmuar mbi 25.000 skamnorë në Kosovë, Preshevë..

Gazetarja e agjencise se lajmeve “Presheva jonë” Mirjetta Ahmeti ne bisede me Halil Kastratin, kryetar i Shoqates bamirëse “Jetimet e Ballkanit”

Varfëria po vazhdon të mbetet njera ndër brengat kryesore ne Kosovë , por ka disa njereze që po merren çdo dite me kete brengë. E njeri nder ta ështe Halil Kastrati nga Prizreni i cili u kthye nga diaspora ne Kosove vetem per nje qëllim për t’iu ndihmuar Shqipetarët në Kosovë por edhe jashte saj te cilët janë në nevojë per gjera elementare dhe per kulm mbi kokë. Kastrati është themeluesi i Shoqatës bamirëse “Jetimet e Ballkanit” dhe se bashku me shume bashkëpuntorë qe iu bashkuan këtij akti human i ndihmojne familjet të cilat jane ne nevojë. Gjate nje interviste për agjencine e lajmeve “Presheva jone” z.Kastrati na tregoi per misonin humanitar të tij, per donatoren e rrefime trishtuese te skamnoreve qe luftojne per buken e perditshme per ta pasur ne sofer si dhe synimet e tij per te ardhmen.

Kastrati: Sa të kem vullnet e takat ne nuk do të ndalemi me bamiresi popullit tonë

Résultat de recherche d’images pour “Halil Kastrati”“Presheva Jonë” Ju lutemi a mundeni të na tregoni kush jeni ju , dhe kur keni filluar me aktivitetin Shoqata “Jetimat e Ballkanit”?

KASTRATI: Une jam Halil Kastrati nga Prizreni perndryshe jam themelues i Shoqatës bamirëse “Jetimat e Ballkanit ” dhe kete shoqate e drejtoj qe nga viti 2009. Na mendojme me vazhdu por gjithëmon duke e lute Zotin qe situata sociale e Shqipëtarëve kudo qe janë të përmiresohet dhe të kemi sa me pak njerëzi në nevoje perndryshe sa të kem fuqi e takat ne nuk do të ndalemi.

Shoqatës bamirëse “Jetimet e Ballkanit” ka mbeshtetje pos nga vendoret edhe nga nderkombëtaret

Résultat de recherche d’images pour “Halil Kastrati”

“Presheva Jonë” Si ju lindi ideja per te i prire e këtij misoni humanitar dhe si e beni perzgjedhjen e familjeve ku keni ndihmuar ?

KASTRATI: Ideja per kerte iniciative , asion humanitar ndikuan shume faktor, sidomos shtimi i varfërise, skamnoreve si rezulatat i papunesise se madhe ne vendin tone. Ideja me lindi kur une vete isha refugjate ne Itali ku edhe atje ushqehesha ne nje kuzhine popullore. Dhe kështu me shkoi mendja pse nje dite t’mos e kemi organizime, kuzhina te tilla ne ventin tone, per njerezit e shtresave te tilla me kushte te veshitira sociale ekonomike, numri i te cileve fatkeqesisht sot ne vendin tone eshte i madh. Per fat te keq ne shoqatë ka shume kërkesa na vin qdo dite nga te gjitha trojet Shqipetare. Dihet perzgjedhja apo perparesi per tju ndihmuar jane disa kritere. Per tju ofruar ndihme nga ana jone perparesi kane ato famile perosna me te rrezikuar. Rreth misonit tone per cod dite kemi falederime e mirenjohje. Shoqata bamirëse “Jetimet e Ballkanit” ka mbeshtetje pos nga vendoret edhe nga nderkombëtaret.

“Presheva Jonë”: Për fund cfare mund te na thoni per shtirjen e aksionit humanitar të Shoqatës bamirëse “Jetimat e Ballkanit” ne Kosovë. Aktivitete, meshtetja e juaju a del edhe jashte Kosova ta zeme ne Preshevë?

KASTRATI: Shoqata bamirëse “Jetimat e Ballkanit” vepron pa kufije me ndihmesa, duke dalur edhe jashte Kosovë. Deri tash nga kjo shoqate bamireve jane ndihmuar mbi 25.000 persona me pako ushimore e veshmbathje. Ku ka pasur nevoje ne kemi qene aty prezent me nihmat tona ne gjitha trojet tona etnike shqiptare si ne Kosovce, sqhiperi ashut edhe en Malit te Zi dhe Preshevë. sa i perket Presheves ne kemi nje mison aktiv atje. Edhe spe ne nga kreu i Shoqatës bamirëse “Jetimat e Ballkanit” kemi pasur telashe per te kaluar ne Presheve, na anae ndalur ne kufi, por ky aktivitet humanitar megjithate nuk eshte ndalur, ka vazhduar dhe eshte prezent sot ne Luginen e Presheves permes aktivisteve tanë. Per gjitha keto ndihmesa skamnoreve , te varfurave ne nga Shoqatës bamirëse “Jetimat e Ballkanit” padyshim falenderojme dhe jemi mirënjohe fondacioneve e donatoreve te shumte, firma e biznemsen te ndryshem ne Kosove e jashte saj. Ne vecanti do te falenderoja nga zemra disporen shqiptare te cilet kur ka qene ne pyetje, nevoja per ndihma dedikuar skamnoreve, te vrafurve, cdo here kane qene dore lire, solidare. Allahu jav shprebleft ne kete dyna e n’at tjetren.. / Intervistoi Mirjetta Ahmeti