Ja lista e sëmundjeve që përmirësohen nga përdorimi i Vitaminës D

Vitamina D është një Hormon, jo një Vitaminë!

Mjekësia tradicionale, së bashku me industrinë farmaceutike punojnë shumë për të krijuar vaksina për cdo patologji për t’i sjellë ato tek njerëzit si “zgjidhje” për të parandaluar sëmundjen. Natyrisht, asnjëherë nuk kemi patur një sëmundje e cila është shkaktuar nga “mungesa e vaksinave”, por ka plot të tilla që shkaktohen nga mungesa e Vitaminës D, duke filluar nga kanceri e deri tek depresioni.

Do të cuditeni kur të kuptoni se sa e rëndësishme është Vitamina D për shëndetin, sidomos nëse mendoni që ajo është thjesht një ushqyes për kockat. Në fakt, shumë njerëz mendojnë se Vitamina D është me të vërtetë një vitaminë, por në realitet ajo është prej hormoneve më të fuqishme dhe më të rëndësishme të trupit që rregullon shumë gjene dhe funksione të tij. Prodhohet si një pro-hormon në lëkurë, nëpërmjet veprimit të dritës së diellit dhe konvertohet më pas në hormon. Mungesa e saj mund të shkaktojë edhe vdekjen.

Sistemi imunitar ka nevojë për vitaminën D që të funksionojë ashtu sic duhet dhe jo për vaksina .

Vitamina D ndikon tek 3000 deri në 25 000 gjene tonat dhe luan një rol kritik tek reagimi i sistemit imunitar. Mund të emërtohet si një “ushqyes magjik” për të. Ajo i mundëson trupit të prodhojë më shumë se 200 peptide, tepër të nevojshme për të luftuar infeksionet, me funksion antimikrobik.

Ja një listë e sëmundjeve të shkaktuara ose të përkeqësuara nga mungesa e Vitaminës D:

Infeksionet në rrugët e frymemarrjes
Anemi
Artritet
Astma bronkiale
Arterioskleroza
Dëmtimet cerebrale
Lodhjet kronike
Dhimbjet kronike
Kariet e dhëmbëve
Depresionin
Diabetin
Ekzemat
Epilepsinë
Dhimbjet kronike të kokës
Sëmundjet e zemrës
Nivelin e lartë të kolesterolit
HIV/AIDS
Hipertensionin
Infliamacionin
Pagjumësinë
Mosfunksionimin e sistemit imunitar
Leuceminë
Dhimbjet e shpinës
Miopinë
Dhimbjet muskulare
Obezitetin dhe Mbipeshën
Sëmundjen e Parkinsonit
Skizofreninë
Tuberkulozin
Polmonitin

Janë mbi 200 sëmundje të lidhura me Vitaminën D.