Këshilla gjumi për ata që kanë Çrregullim Afektiv Sezonal (SAD)

Çrregullimi Afektiv Sezonal (SAD) mund të ketë një ndikim të madh në aftësinë për të fjetur mjaftueshëm.

Gati dy milionë njerëz vetëm në Mbretërinë e Bashkuar vuajnë nga SAD, i njohur gjithashtu si “depresioni dimëror” pasi është më i rëndë gjatë muajve të dimrit.

Ekspertët në Happy Beds u bashkuan me Kathryn Pinkham, konsulente e Shërbimit Shëndetësor Kombëtar, e cila i dha këshillat e saj kryesore se si të përmirësoni gjumin kur vuani nga SAD:

Thuaj jo dremitjes

Shumë njerëz që jetojnë me SAD mund të ndiejnë nevojën për të fjetur gjatë gjithë ditës, megjithatë Kathryn thotë se kjo ka të ngjarë ta bëjë më të vështirë për ju gjumin gjatë gjithë natës.

Menaxhoni ankthin

Depresioni dhe ankthi shpesh shkojnë dorë për dore dhe të jesh në ankth është rraskapitës, transmeton Klankosova.tv

Pra, nëse ndiheni të lodhur, është e rëndësishme të vini re se nuk është vetëm mungesa e gjumit që na lodh dhe ndikon në funksionimin tonë gjatë ditës, por edhe mendimet tona negative për mungesën e gjumit dhe stresin në përgjithësi”, shpjegon Kathryn.

Dilni jashtë dhe ushtroni

Jo vetëm që stërvitja jashtë është një mënyrë e shkëlqyer për të marrë ajër të pastër, por në fakt është gjithashtu e shkëlqyer për shëndetin tuaj mendor dhe fizik, dhe kjo është e mrekullueshme për gjumin tuaj.

Mos shkoni në shtrat shumë herët

Ndërsa errësohet më herët, mund të jetë joshëse edhe të shkoni në shtrat më herët, por Kathryn thotë se nuk është një ide e mrekullueshme.

Një ndryshim i papritur në kohën e gjumit në fakt mund të bëjë më shumë dëm sesa mirë”, thotë ajo.

Në vend të kësaj, nëse e gjeni veten që dëshironi të shkoni në shtrat më herët gjatë muajve të dimrit, përpiquni të lëvizni gradualisht drejt orarit të ri më të hershëm të gjumit. Në këtë mënyrë ka shumë më tepër mundësi për të pasur një gjumë të mirë.