Realiteti virtual është bërë i zakonshëm në lojërat online, por po përdoret gjithashtu në një fushë tjetër, meditimin. Nëpërmjet një aplikacioni të ri të realitetit virtual, i quajtur “Tripp” synohet që njerëzit të mund të gjejnë një mënyrë për...
Çrregullimi Afektiv Sezonal (SAD) mund të ketë një ndikim të madh në aftësinë për të fjetur mjaftueshëm. Gati dy milionë njerëz vetëm në Mbretërinë e Bashkuar vuajnë nga SAD, i njohur gjithashtu si “depresioni dimëror” pasi është më i rëndë...
Nëse ecën ose ulesh në natyrë për 10 – 50 minuta redukton zemërimin, frikën dhe stresin. Ekspozimi ndaj natyrës sjell disa përmirësime në shëndet si: ulje të rrahjeve të zemrës, presionit të gjakut, hormoneve të stresit, ankthit dhe numrin e...
Të menduarit për ushqimin ose filxhanin tuaj të parë të kafesë mund të jetë motivim i madh dhe hap i rëndësishëm për të dal nga gjendja depresioni. Për të dal nga depresioni provoni të vendosni një alarm në telefonin tuaj...
Librat e lënë në gjysmë, ngecje në biseda, paaftësia për t’u përqëndruar në punë, pastrim e gatim, janë vetëm disa ndjësi që njerëzit i kanë përjetuar kohëve të fundit. Por, ekspertët thonë se ne mund të mësohemi të përqendrohemi dhe...
Vjeshta karakterizohet me shiun dhe rënien e temperaturave. Për shumë njerëz, kjo kohë e vitit paralajmëron ndjenjën e “kthimit në shkollë” dhe kohën e mbështjelljes me një batanije në divan. Të tjerët, mund të ndihen të dobët për shkak të ajrit...
Solli në gjuhën shqipe Lajmi i Mirë Stresi kronik afatgjatë mund të shkaktojë një sërë problemesh shëndetësore si sëmundjet e zemrës, ankthi dhe depresioni. Mësoni tri mënyra të lehta dhe shumë efektive që mund ti zbatoni në jetën tuaj për...
Çfarë është depresioni?   Depresioni është sëmundje reale Depresioni është gjendje serioze Depresioni nuk është stres apo thjesht të mosndjerit mirë Depresioni nuk është thjesht një çrregullim psikologjik Depresioni përfshin procese biologjike Depresioni është çrregullim mendor Depresioni është sëmundje sistemike Depresioni është çrregullim i zakonshëm Depresioni mund të prekë...
Cilët fëmijë dhe cilët prindër kanë pre-dispozita të hershme për t'i zhvilluar? Çrregullimet e sjelljes Të gjithë fëmijët mund të shfaqin sjellje sfiduese dhe impulsive për një moment të caktuar dhe kjo shihet si diçka krejt normale. Megjithatë disa fëmijë shfaqin...
Shumë mund të jenë të ekspozuar ndaj sëmundjeve kronike që u shkaktojnë dhimbje të vazhdueshme, i mbajnë në një gjendje lodhjeje dhe rraskapitjeje, përveç efekteve të tyre negative psikologjike që reflektojnë në jetën e tyre plotësisht, gjë që e...