Ballina E spikatur 10 minuta në natyrë reduktojnë stresin dhe ankthin

10 minuta në natyrë reduktojnë stresin dhe ankthin

Nëse ecën ose ulesh në natyrë për 10 – 50 minuta redukton zemërimin, frikën dhe stresin.

Ekspozimi ndaj natyrës sjell disa përmirësime në shëndet si: ulje të rrahjeve të zemrës, presionit të gjakut, hormoneve të stresit, ankthit dhe numrin e vdekjeve.

Studimet kanë zbuluar se një bimë në dhomë ka ndikim të madh në stresin dhe ankthin.

Nëse dëshironi të largoni stresin ose të përmirësoni shëndetin mendor shkoni në natyrë dhe kaloni pak kohë atje.