Tri mënyra pak të njohura por shumë efektive për të kontrolluar stresin e përditshëm

Solli në gjuhën shqipe Lajmi i Mirë

Stresi kronik afatgjatë mund të shkaktojë një sërë problemesh shëndetësore si sëmundjet e zemrës, ankthi dhe depresioni. Mësoni tri mënyra të lehta dhe shumë efektive që mund ti zbatoni në jetën tuaj për të luftuar këtë vrasës të heshtur:

Dije atë që dëshiron dhe kërkoje atë – Të dish qfarë do dhe si ta kërkosh atë mund t’ju ndihmojë të adresoni fushat që po shkaktojnë stres në jetën tuaj. Të mësosh të thuash jo mund të të ndihmojë të përcaktosh kufij të qartë midis punës dhe jetës private pa shkaktuar shqetësime të vazhdueshme dhe ndjenja faji.

Zvogëloni marrjen e vendimeve të panevojshme – Ndonjëherë mënyra më e mirë për të lehtësuar stresin është të zvogëloni numrin e vendimeve që merrni çdo ditë. Të bësh gjëra të zakonshme dhe të jetosh jetën sipas një programi zvogëlon stresin duke zvogëluar vendimet. Duke zvogëluar befasinë dhe duke rritur parashikueshmërinë e jetës, ju zvogëloni stresin tuaj.

Bëni një aktivitet relaksues në ditë – Trajtojeni veten me të paktën një aktivitet relaksues në ditë. Zgjidhni diçka që është e lehtë për tu arritur dhe nuk kërkon shumë kohë. Mund të jetë aq e thjeshtë sa të dëgjosh muzikë, të shkruash një ditar ose të shijosh një banjë qetësuese me flluska.

Është e rëndësishme të mbani në mend se jo të gjitha këto teknika funksionojnë njësoj për të gjithë, kështu që është thelbësore të provoni teknika të ndryshme të menaxhimit të stresit për të gjetur atë që funksionon më mirë për ju. Pasi të dini se si t’i përgjigjeni stresit, mund të mësoni mënyra të shëndetshme për t’u marrë me të.