Si të qëndroni pozitiv pavarësisht dhimbjeve kronike?

Shumë mund të jenë të ekspozuar ndaj sëmundjeve kronike që u shkaktojnë dhimbje të vazhdueshme, i mbajnë në një gjendje lodhjeje dhe rraskapitjeje, përveç efekteve të tyre negative psikologjike që reflektojnë në jetën e tyre plotësisht, gjë që e bën të nevojshme marrjen e masave të caktuara për të përmirësuar shëndetin e tyre mendor.

Këtu janë këshillat më të rëndësishme të ofruara nga faqja e internetit “MSN”, për të promovuar të menduarit pozitiv, pavarësisht ndjenjës së dhimbjes:

Pranoni ndjenjat tuaja – Ekspertët thonë se njohja e dhimbjes që ndjen, është një gjë e rëndësishme që ju ndihmon të përballeni me problemin me më shumë guxim dhe e motivon atë të kërkojë zgjidhje për këtë problem, pavarësisht sa e vështirë është.

Mundohuni të kuptoni veten – Ekspertët e shëndetit këshillojnë të mos përqendroheni në ndjenjën e dhimbjes dhe gjetjen e gjërave që ju tërheqin nga kjo dhimbje nga njëra anë, dhe ju sjellin lumturi nga ana tjetër, të tilla si praktikimi i një hobi që ju pëlqen, të tilla si vizatimi, thurja, loja ose leximi i librave. Me këto gjëra ju ndihmojnë të shpërqendroni nga dhimbja dhe t’ju sjellin më shumë pozitivitet dhe lehtësim.

Gjeni mënyra për t’i bërë detyrat e përditshme më të lehta – Nëse shëndeti juaj jua vështirëson kryerjen e detyrave të përditshme, përpiquni të gjeni mënyra për t’i bërë këto detyra më të lehta, të tilla si pyetja e fqinjëve, miqve ose të afërmve që t’ju ​​ndihmojnë të përfundoni disa detyra, ose përdorimi i pajisjeve që jua bëjnë më të lehtë kryerjen e disa detyrave detyrat nëse jeni në shtëpi apo në punë.

Gjeni grupe mbështetëse – Ekspertët këshillojnë të kërkoni grupe mbështetëse përmes mediave sociale, anëtarët e të cilëve kanë probleme shëndetësore të ngjashme me tuajat, për të shkëmbyer këshilla dhe për të folur për problemet që po përjetoni. Këto grupe ju bëjnë të ndiheni se nuk jeni vetëm dhe se njerëzit e tjerë vuajnë nga ajo që vuani, dhe kjo reflekton pozitivisht në pikëpamjen tuaj për veten dhe jetën tuaj. Përveç kësaj, të folurit për problemet tuaja me të tjerët ju ndihmon të shkarkoni ngarkesa negative dhe ju bën të ndiheni më rehat./abcnews.al