Kurti pret matematicientët e rinj: Vështirë që në kryeministri ka pasur ndonjëherë më shumë zgjuarsi sesa sot

Kryeministri i Kosovës Albin Kurit, këtë të enjte ka takuar matematicientët e rinj që përfaqësuan Kosovën në Olimpiadën Ndërkombëtare të Matematikës për Studentë Univesritarë – IMC 2021.

I pari i Qeverisë së Kosovës tha se vështirë që në kryeministri të ketë pasur ndonjëherë më shumë zgjuarsi e talent sesa sot.

Arbeni, Duarti, Besforti dhe Andi, në Olimpiadën Ndërkombëtare të Matematikës fituan një medalje të artë, dy të argjendta dhe një të bronztë.

Vështirë që në kryeministri ka pasur ndonjëherë më shumë zgjuarsi e talent sesa sot.

Nga 600 studentë pjesëmarrës e mbi 113 universitete në garë, këta të katërt na e shtuan krenarinë e ngazëllimin për arritjet e tyre. I uruam e përgëzuam dhe u zotuam që do të kenë edhe përkrahjen përveçse falënderimin tonë”, shkroi Kurti në llogarinë e tij në Instagram.